Amikor a csoda megtörtént

2020. szeptember 29. 07:54

2015 nyara sokunk számára maga volt a csoda.

2020. szeptember 29. 07:54
Szikra Judit
Mérce

„Nem érdemes várni szóra, parancsra, másra, ha a szívünk úgy diktálja. Könnyebb egymást támogatva, közösségben, de ez nem kell, hogy felülről szervezett legyen. El lehet kezdeni egyénileg. Aztán, ha valaki szívesen bekapcsolódik, ha példát mutattunk, bátorítottunk vagy mi csapódnánk, társulnánk be egy számunkra szimpatikus közösséghez, ám legyen. Ha nem, ez nem kell, hogy akadályt képezzen.

Nem kell mindig jól csinálni, de el kell kezdeni valahol. A formális (akár karitatív) szervezetek, közösségek, hivatalos formát öltött aktivista csoportok, pláne pártok mindig jóval rugalmatlanabbak, kötöttebbek, kisebb a mozgásterük. De rengeteg jóérzésű ember van közöttük, aki szívesen segít, a keretek közül kilépve, magánszemélyként. Valószínűleg pont ez a szándék vitte oda őket, ahol aztán a szabályoktól bebetonozódott a kezük. Sose becsüljük le a segítséget, bárhonnan jön.

Nem kell mindenkit átkísérni a túloldalra, főleg nem átcibálni, ha nem akarja. Ha átlátjuk a helyzetet, felülről, a szívünkre hallgatva, tudni fogjuk, mit tegyünk. Ha ez nem jön természetesen az adott pillanatban, inkább ne ártsunk, ne erőltessünk. Pláne ne terheljük rá másokra a saját hiányérzetünk, nyomorunk.

Próbáljunk hétköznap is felelősségteljesen cselekedni, tisztán, bátran, szabadon. 2015 ünnep volt, ami erre kitűnő alkalmat, lehetőséget adott. De máskor is megélhetjük, ha észrevesszük az embert, a helyzetet, aki, vagy ami szembejön. Nemcsak akkor, amikor könnyű, amikor ezrek kopogtatnak az ajtónkon és a közösség erejével hetekig fesztiválhangulatban visz hátán a flow.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2020. szeptember 30. 21:15
Inkább a rászorulókon segítenétek....
Agrippa
2020. szeptember 30. 18:26
Amikor visz hátán a flow? Tessék mondani! Be tetszett kicsit tépni? Nem baj az, csak nem kell ilyenkor minden hülyeséget összeírni, mert a végén még lehozza egy másik félkegyelmű.
puszika
2020. szeptember 30. 15:44
Téged még bizonyára nem hajtottak meg migránsok leányom! De volna rá igényed!!!
briganti
2020. szeptember 29. 23:05
Flow? X, te agyhalott vörös moslék tyúk. A Mércén csak válogatott elmebeteg barmok vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik