Programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

2020. szeptember 28. 19:20

A járványügyi helyzetre való tekintettel további szigorítások esetén a programokat online térben rendezik meg; ebben az esetben a regisztráltakat e-mailben tájékoztatják.

2020. szeptember 28. 19:20

A World Press Photo kiállítás és a saját tárlatok mellett számos programmal várja a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiválja ideje alatt, szeptember 28. és november 11. között a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM). Az idén „Távol is közel” jelszóval meghirdetett Múzeumok Őszi Fesztiválja során a Nemzeti Múzeum tágas és biztonságos múzeumi tereiben rendezi meg interaktív programjait, tárlatvezetéseit, hogy a látogatók a járványügyi helyzet ellenére is zavartalanul átadhassák magukat a kikapcsolódásnak – hangsúlyozta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a múzeum.

A szervezők kiemelték többek között a Nők a középkorban interaktív tárlatvezetést, melynek résztvevői a középkori hölgyek kalandos életét fedezhetik fel szeptember 30-án. A Négy nő egy órában című tárlatvezetés során M. Lovas Krisztina történész ismerteti négy rendkívüli, 19. századi egyéniség: Szendrey Júlia (Petőfi Sándor felesége), Zichy Antónia grófnő (Batthyány Lajos felesége), Meszlényi Terézia (Kossuth Lajos felesége) és Seilern Crescence grófnő (Széchenyi István felesége) életútját október 2-án. Másnap, a Családi titkok a tárgyak mögött I. címmel meghirdetett, tematikus, élőszereplős tárlatvezetés olyan nőket helyez a középpontba, akik a férfiak uralta közép- és kora újkorban tevékenységükkel maradandót tudtak alkotni.

Október 10-én az MNM kincskeresésre hívja a családokat egy közös csapatjáték keretében, amely során Magyarország történelmét izgalmas és egyedi tárgyakon keresztül fedezhetik fel. A járványügyi helyzetre való tekintettel további szigorítások esetén a programokat online térben rendezik meg; ebben az esetben a regisztráltakat e-mailben tájékoztatják.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja Nemzeti Múzeum által meghirdetett összes programja a https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/muzeumok-oszi-fesztivalja-programkinalat-0 honlapon érhető el.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik