Orbán: Ki fogjuk bírni

2020. szeptember 27. 20:01
„Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják” – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorában.

„Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják” – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorában. A miniszterelnök közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

„A koronavírus-járvány első hullámához képest fontos változás, hogy most közelebb vagyunk ahhoz, hogy legyen vakcina” – emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök az interjúban. A kormányfő szerint Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják. Mint mondta, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

„Fontos tanulság, hogy az idősek továbbra is veszélyben vannak. Felszálló ágban van a járvány” – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, a gazdaságot valahogy helyre lehet hozni, az elvesztett életet ugyanakkor nem lehet visszahozni. A kormányfő együttérzését fejezte ki a gyászoló családoknak.

Rámutatott: az egészségügyre és az oktatásra nagy nyomás nehezedik, de együtt sikerül majd legyőzni a járvány második hullámát.

Emlékeztetett, hogy

tavasszal a világ 20-25 legjobban védekező országa között voltunk.

„Orbán Viktor kitért arra, hogy a nemzeti konzultációt azért is szervezték, hogy a védekezési tervben részt vegyenek. Az emberek a konzultáció során egyértelművé tették, hogy védekezni akarnak, de az országnak működnie kell” – jelentette ki a kormányfő.Ha az egészségügyi dolgozók el tudják viselni a növekvő terheket, akkor sikerülni fog. „Most sokkal inkább betartják az emberek a szabályokat, mint nyáron” – mondta a miniszterelnök.

„Járom a kórházakat. Nehéz az orvosoknak, nővéreknek, de mindenhol van elegendő eszköz, ágy és lélegeztető-készülék.Lépcsőzetes védekezést valósítunk meg, kijelöltük az első nyolc kórházat, ha azok is megteltek akkor jön a következő” – magyarázta a kormányfő.

„Értem, ami a térségben történik, de mi Ausztriát követjük. Egyelőre nem értem a csehországi történéseket” – mondta a kormányfő. A határzár továbbra is marad, mivel el kell vágni a vírus utánpótlását – tette hozzá Orbán Viktor.Ha van munkahely, akkor van minden – hangsúlyozta a kormányfő. A miniszterelnök szerint a közmunkabéreket emelni kell a következő évben.

„Több ember dolgozik most, mint januárban és márciusban.

Több mint 4,5 millió ember dolgozik most, míg 10 évvel ezelőtt 3,6 millió ember dolgozott” – ismertette a kormányfő. A varázshatár a 4,5 millió dolgozói tömeg, de az álmok között szerepel az 5 milliós határ is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a főváros üzleti modellje a külföldiekre épült. Budapestnek nincs olyan üzleti modellje, amely a magyarokat szólítaná magához. „Kell, hogy a magyarok is itt legyenek Budapesten” – tette hozzá.

„Március-áprilisban aggódtam, és azt figyeltem, hogy nem derül-e ki, hogy a gyerekekre is veszélyt jelent a vírus” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, az idősek védelmét meg lehet oldani, de a gyerekekét sokkal nehezebb. Egyelőre nem derült ki, hogy a gyerekekre veszélyt jelent a vírus.

„Ki fogunk szabadulni ebből a nyomorúságból, és ki fogjuk addig bírni” – hangsúlyozta a kormányfő.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a főváros üzleti modellje a külföldiekre épült. "
Judapest?

Belföldi turizmusra tényleg nem építhet a Főváros, amire egyébként az egész Ország büszke lehet. A magyar emberek egyszer-kétszer megnézik, esetleg feljönnek szinházba, a tüzijátékra és hazamennek. A szállások zömét mi ( Pestiek) sem tudnánk megfizetni Ugyanakkor Európa egyik legszebb fekvésű Fővárosa ( láttam már párat), ragyogó épületekkel(hadd ne soroljam), gyógyfürdőkkel már a török korból is, nem véletlenül szerepel még a japán, kínai és dél-koreai turistacsoportok útvonaltervében is. ( A legény bucsuzó angolokat inkább hagyjuk.) Ezek a csoportok általában nem mennek le a tényleg szép Pécsre, Sopronba vagy Egerbe vagy a Balatonra. Az ország többi részén levő fürdőkbe meg Hévíz kivételével, inkább a közeli országokból érkeznek.

mit nem ért a cseheken a dagadt? Hogy kétszer annyit tesztelnek?

Naponta hazudják, hogy a who-t követjük, miközben a who ajánlása szerint 5%-on kell tartani a teszt/pozitív eset mutatót. Nálunk ez jelenleg 8-10%.

De nem baj, a nerbolsiknak Cecília azzal is tud újdonságot mondani, hogy használjanak szappant.

Azért Magyarországon is simán el lehetne titkolni heti 100 halálozást. Másnak kell tulajdonítani, nem a koronavírusnak, oszt annyi. Olyan statisztikát meg nem láttam, hogy az összhalálozás hogyan alakul Kínában a korábbi évekhez képest.

Ja, erre utaltam. Magyarországnak szerencsére van olyan statisztikája, amely a korábbi évek összhalálozásával veti össze az ideieket, és aszerint sem állunk rosszul: https://www.euromomo.eu/graphs..

Nagy lenne a sírás-rívás vidéken, ha minden település a saját adóbevételeiből gazdálkodhatna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés