Varga Mihály: Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban

2020. szeptember 26. 8:36
A Moody's – mint fogalmazott – úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál.

Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították – mondta szombat reggel közzétett videoüzenetében a pénzügyminiszter. Közösségi oldalán Varga Mihály a Moody's bejelentésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Az értékelést a pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte. A Moody's – mint fogalmazott – úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál, gazdaságának növekedése pedig folytatódhat a járvány végeztével. A kedvező megítélést más intézmények is fenntartják, az országot a Moody's mellett mindegyik nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: az elismerésre szükség is van, hiszen minden ide érkező beruházás fontos lépés a válság elleni küzdelemben.

(MTI)

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Még mindig - politikai okokból - mesterségesen alulértékelik a magyar gazdaság teljesítményét,,

Elsősorban azért tűnik ilyennek - elismerem van benne bizonyos politikai ok is, ha figyelembe veszem, hogy negatívumként hozzák az EU-val folytatott vitát - mert a válság előtti minősítések köszönő viszonyban sem voltak a valósággal. A válság után pedig bekeményítettek.

A minősítéssel kapcsolatos indoklást a portfolio.hu-n
https://www.portfolio.hu/gazda..

Rendben, de az ellenzéknek miért hiszel? Logikailag kérdem...

Akkor a következő kérdésem - szintén logikailag - hogy mit keresel egy politikai vitafórumon. Annyi jobb elfoglaltság van. Ha alapvető tényeket nem fogadsz el, akkor tényleg nincs miről beszélgetni a politikában.

Fura szórakozásaid vannak.

...fideszcsicskázik, O1G-zik... Ja, nem olyan magas a viták színvonala. Dehát ez egy ilyen emberiség. Lassan megszokhatnád.

Na jó, csak talán kanyarodjunk vissza a kiindulópontunkra. Milyen kritikát építesz föl, ha olyan fundamentális tényeket sem hiszel el senkinek, mint mondjuk a halálozási statisztika?

Na, lehet, hogy ez a különbség. Én nem nézek M1-et.

Bajnai visszatér a Momentum patronálásához.
http://www.atv.hu/belfold/2020..

Majd megválasszák miniszterelnöknek és a kutyák is libacombot esznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés