Ursula von der Leyen, a baloldali társadalomkonstruktőr

2020. szeptember 25. 16:21

Trombitás Kristóf
Vasárnap.hu
Amennyiben az adott migránst 8 hónapon belül nem sikerül deportálni, a tagország köteles befogadni őt.

„Van egy egészen sajátos baloldali tulajdonság – vagyis van éppen elég sajátosságuk, de most egyet emelnék ki –, hogy a megosztó, sokak ellenszenvét kiváltó, egyértelmű, egyenes beszéd helyett kitalálnak újfajta terminus technicusokat, amivel pontosan ugyanazt írják le, mintha korrekt, mondhatnám férfias módon fogalmaznának. Csak ugye ilyen módon kellemesebben tálalható a kényelmetlenség. Például nem azt mondják, hogy az emberek életéből a lehető legtávolabb kell kiűzni a metafizikai kérdéseket, mert a kiüresedés által nem csak a lelkük veszhet el, de sokkal több felesleges dolgot is meg lehet velük vetetni, hanem szekularizációról beszélnek. Nem azt helyezik előtérbe, hogy nyugodtan meggyilkolhatod a testedben növekvő életet, sőt, a szabadság nevében buzdítanak is rá, ámde abortuszt emlegetnek. A műszavak nagy mesterei és sajnálatos módon sokak gyanakvását elaltatták, elaltatják a mai napig. Míg a konzervatív tudja, hogy az igen az igen, a nem pedig nem, addig a baloldali inkább kifacsarja a valóságot, mintsem elismerje, hogy amit akar, romboló.

Pontosan ebbe a sorba illeszkedik a legfrissebb műszó, a visszaküldési szponzoráció. Nocsak, milyen színes-szagos, új fogalom ez? Biztos nem jelenthet rosszat, hiszen a Bizottság az új migrációs csomagjában feketén-fehéren leírta, hogy nem hisznek többé a betelepítési kvótában. Mintha direkt ellenkező előjelű szavakat is kerestek volna. Betelepítés helyett visszaküldés, kvóta helyett szponzoráció. És közben a végén mégis pontosan ugyanaz az egyenlet megoldása, mint eddig: Brüsszel migránsokat akar betelepíteni. A terv az, hogy az illegálisan érkező személyeket az uniós tagállamok egyenként szállítják kiinduló országukba, minekutána minden EU-s állam kapna egy-egy neki kiszabott harmadik világbéli helyszínt. Amennyiben azonban az adott migránst 8 hónapon belül nem sikerül deportálni, úgy a tagország köteles befogadni őt. Trükkös, ugye? Alig több, mint fél évet kell kihúzni valahogy és attól fogva nincs visszaút a migránsnak, nincs visszaút az államnak sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem kell beengedni, így deportálni sem kell."

Nemcsak hogy jönnek, hanem az isten tudja ki által finanszírozott hajókkal még ide is szállítják őket.

"Ha az anyaország nem fogadja vissza , jogilag nem tudod visszatoloncolni."

Lehet pénzt várnak a visszafogadásért. Ahogy Törökország is pénzt kap, hogy visszatartsa őket. Ha azt a néhánymilliárdnyi Eurót, amit ezidáig Törökország kapott szétosztottak volna néhány afrikai és közelkeleti ország között, a többséget már visszatoloncolhatták volna. Egyébként, rengeteg szegény Afrikai ország amúgy is kap pénzt az EU-tól gazdasági segítségként. Visszafogadási feltételekhez kéne kötni. Másrészt, pld. a Szír menekülteket Asszad boldogan visszafogadná ingyen is, elegendő volna megszüntetni az EU által kiszabott szankciókat, amelyekkel Szíriát sújtják. De sajnos az EU-ban nincs akarat a megoldások keresésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés