Megint román párt mellett kampányolt Fekete-Győr András

2020. szeptember 25. 11:29
A rengeteg negatív hozzászólás miatt azonban az USR Bihar megyei szervezete eltávolította a videót.

Vasárnap önkormányzati választásokat tartanak Romániában. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) számtalan magyar polgármesterjelölttel és magyar képviselőjelölttel vág neki a szeptember 27-ei választásoknak. 

A Momentum testvérpártja, a román USR nevű liberális párt Bihar megyei szervezete videót tett közzé, amelyben Fekete-Győr András újra a román pártszövetség (USR-PLUS) jelöltjeire való szavazásra buzdítja az erdélyi magyarokat. Ahogy azt korábban már megírtuk, a Momentum elnöke nem először teszi ezt, hiszen a tavalyi államelnök-választáson szintén az USR-PLUS jelöltjére, Dan Barnára való voksolásra buzdította a magyarokat, az RMDSZ magyar jelöltje, Kelemen Hunor ellenében. A videót idő közben eltávolították, mert rengeteg negatív hozzászólás érkezett rá. Az ELÉG! közösségi oldalára azonban felkerült a videó egy részlete.

„Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ahol tehetitek, támogassátok az USR-PLUS önkormányzati jelöltjeit!” – mondta az USR-PLUS videójában a Momentum elnöke.

Összesen 241 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki a baloldalra szavaz, annak eleve félelmetes vagy szitokszó az, hogy haza és nemzet, szóval nekik sajnos semmit nem mond egy ilyen húzás.

Nincsenek szavak...
(Jó, a nemzetáruló kifejezés az illik rá...)

1. Mi köze ennek FeGyőr és a Momentum újabb nemzetárulásához?

2. Miben látod megnyilvánulni a szerinted "szakszerűtlen kezelést"? A általábos helyzet most is meglehetősen normális, és Magyarország semmilyen tekintetben nem lóg ki lefele a 2020-as európai körképből. Sőt.

Az a baj, hogy még a saját ideológiájuk szerint sem tartható a dolog: Romániában a magyarokat nyíltan másodrendű állampolgárokként kezelik, folyamatosan állami vagy az állam által szervezett atrocitások érik őket, egy valóban az elnyomott kisebbségekért kiálló pártnak mindenképpen mellettük kellene állnia.

Neked, mint internacionalistának még a magyargyűlölő internacionalista is kedvesebb, mint a külhoni magyar párt. De gondolom, attól megsértődsz, ha kétsége vonják a magyarságodat.

FeGyőr, a nyíltan internacionalista megsértődik, ha az internacionalizmus egykori hazai zászlóvivőihez, a Lenin fiúkhoz hasonlítják őket. De mégis miben különböznek, már első politikai akciójukkal is idegen érdekeket szolgáltak, erre tenyésztették ki őket külföldi pártfogóik.

Szégyen mindenkitől, aki képes lesz rájuk szavazni.

Romániában még a legliberálisabb párt is sokkal sovinisztább, mint amilyen nálunk a Jobbik a legszélsőségesebb Gárdás idejében volt. Folyton ölik-fúrják egymást, de a magyarok ellen bármikor össze tudnak fogni.

Fegyőr egy semmitmondó nagyszájú, teljesítménytelen figura, de még idegenlelkű is.

A hazátlanok önarcképe.......

A gyökértelenek miért szólnak bele a nemzet dolgaiba? Aki zsidóként a legkisebb együttérzést, szolidaritást sem tudja vállalni, az gyökértelen. Sajnos ilyenek vannak a magyarok és a zsidók, mások között is.

Zsidó felmenőink harcoltak 1848/49-ben a hazáért, az első világháborúban, ez a kis buzi Radnótit sem olvasta.

Történelmi témájú filmek....igen, ezek jelentősége 2010 óta nem jut el Orbán füléig, tudatáig, nem ad pénzt saját kulturális erővektora felépítésére. Csak az ellen oldalnak, akik meg a kitüntetés napján már mennek a térre és mocskolják. Kádár szerette a filmeket nézni Aligán, milyen kár, hogy Orbán a focit kedveli. A sok felesleges stadion helyett, hány történelmi filmet lehetett volna elkészíteni.

Azért, mert ez nemeztárulás.

Ennyicske.

Azt gondolná az ember, hogy vannak egyetemes emberi jogok, amit illik tisztelni. Mondjuk, hogy rothadtul mindegy, hogy ki milyen nyelven beszél és ezért nem inzultálunk senkit. Ha valaki angol nyelven akar iskolát végezni itthon, akkor tegye azt. Ez szerintem tisztasor. Csakhogy a románok és a román pártok ezt, bizonyítottan , nem akarják elismerni. A testvérpárt sem. Ha az ő elveik megegyeznek a Momentum elveivel, akkor ezek nem demokratikus pártok. Akkor ezen a síkon betilthatjuk a Momentumot is...

Így van, és elég erős szavakkal:

https://lehetmas.hu/aktualitas..

Elítéljük, hogy a Momentum továbbra is román párt mellett kampányol Erdélyben. A Momentum rendszeresen elfelejti, hogy Romániában nagy számban élnek magyarok és miután a romániai elnökválasztáson a magyar jelölttel, Kelemen Hunorral szemben román elnökjelöltet támogatott, most újra a magyarok elleni szavazásra buzdít.

A romániai belpolitika elmúlt 30 évének tapasztalata azt bizonyítja, ahol nincs magyar érdekképviselet önkormányzati, megyei szinteken, ott még kevésbé érvényesülnek a kisebbségi jogok. Ezeket a jogokat román pártok sosem fogják magukénak érezni és tenni érte. Ezért különösen elítélendő a Momentum elnökének újbóli magyar nemzet elleni cselekedete.

Most már csak azt kellene tisztázni, hogy miért is borultak össze ezzel a - szerintük is! - nemzetellenes alakulattal, és miért törnek közös kormányzásra velük ..

Akkor most beszéljünk Gyurcsány híveiről, kádereiről.
A náci Jobbikból jövő Bíró Lászlót ugyanúgy veszi be az összefogásba, mint ahogyan egykor Rákosiék vették be a kommunista pártba a kisnyilasokat. Tudták, hogy zsarolhatóak lesznek, vagy kicsinálják őket.

FeGyőr számára a külhoni magyarok érdekeinél sokkal fontosabb az internacionalista pártérdek. Akár csak a mi kommunistáinknál, akik a testvéri kommunista pártokkal való jó viszonyt többre tartották a határon túli magyarok érdekeinél. A semmit mondó FeGyőrt és vihogó lánykáit nyilvánvaló, hogy külföldön az EP frakciójuk vezetője, Ciolos, itthon pedig Gyurcsány tartja kézben. A Momentumot nyugodtan tarthatjuk nemzeten kívülinek.

Szóval, az Apró klán és Gyurcsány a régi kommunisták kottája szerint működik.

???

Inkább maradjunk a témánál: az LMP szerint is többedszerre követ el nemzetellenes cselekedetet a Momentum.

Nyomorult hazaáruló, ez a Fekete.

Fordítsuk meg a dolgot: a baloldalon vannak azok, akik a NER kifejezéssel a Fideszt akarják lejáratni.
A NER annyit jelent, hogy Nemzeti Együttműködés Rendszere, és pontosan ezt is fejezné ki: pártok és nézetek felett álló együttműködés a nemzet tagjai között. Azt, hogy erről baloldalon szándékosan nem akarnak tudomást venni, és a NERt dehonesztáló kifejezésként használják, mint pl NER-lovag, az csak annyit jelent, hogy ők semmilyen nemzetben, semmilyen együttműködésben nem hajlandóak hinni.

Szóval azt akarod mondani, hogy a NER maffiát helyettesítő használatát maga a nép találta volna ki? Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy ismét a 444/Index gyurcsányozott össze egy jobb sorsra érdemes kifejezést.
A trafikoknál is tévedsz, mivel az önkormányzati hatáskor - nálunk nem fideszes az önkormányzat, így nem is kerülhettek a helyi trafikok a "Fidesz kisebb súlyú segítőihez".

A másik dolog pedig: a baloldal mindig (1945 és 2010 között) csak és kizárólag a saját, hozzá hű embereit futtatta. A jobboldal tett rendszeresen gesztusokat a másik oldal embereinek az elismerésére, amit őket természetesen legkevésbé sem ingatta meg a hűségükben.

Hát persze. Így születnek a legendák. Horn már a kinevezése napján új médiaelnököket nevezett ki, és még az őszi önkormányzati választások előtt a kétharmadot kihasználva a saját érdekükre módosították a választási törvényt. Stefka cikksorozata megvan arról, hogy hogyan rúgták ki 1994-ben a közmédiából a korábbi stábot, hogy baloldalhoz hű emberekkel töltsék fel? Ugyanez megvolt a közigazgatásban is. Az MNB akkori elnöke, Bod Péter Ákos Horn Gyula személyes nyomására mondott le idő előtt.
Az akadémiai, bírói, stb. függetlenség felemlítése is vicces - mivel nem volt lusztráció, még mindig az Mszmp embereivel voltak feltöltve ezek a posztok, nem volt szükség embercserére.
Lehet bízni abban, hogy a múlt mindent megszépít, és az emberek mindent elhisznek, de ez most nem jött be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés