Majka és Kovács Ákos is a székelyek petíciója mellett

2020. szeptember 23. 9:37
Újabb neves művészek csatlakoztak az írdalá.hu kampányhoz – írta meg az Index.

A Székely Nemzeti Tanács által indított európai aláírásgyűjtés célja, hogy az unióban élő kisebbségek az országukban regnáló kormányoktól függetlenül pályázhassanak uniós forrásokra, és így megmaradhassanak nyelvi-kulturális színfoltként Európában. Pár napja írtunk Rudolf Péter kiállásáról is az ügyben.

Kovács Ákos a vele készült rövid reklámfilmben kiemelte, hogy őt elsősorban Erdély sorsa érdekli, azon belül is a magyaroké. „Mi testvérek vagyunk, egy nép, akkor is, ha vannak, akik a székelyeket és magyarokat megkülönböztetik, és akkor is, ha vannak, akik ezt a két entitást el akarják szigetelni egymástól például betelepítéssel, sovinizmussal” – jelentette ki a zenész, aki közösségi  oldalán is arra buzdított, hogy követői csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Aláírásra buzdít Majoros Péter, azaz Majka is. A műsorvezető, rapper a vele készült videóban úgy fogalmaz, hogy minden olyan kezdeményezésben segíteni akar, ami egy negatívan diszkriminált kisebbséget érint. A székely kisebbség közel áll a magyar emberek szívéhez, hiszen magyar emberekről van szó. Attól, hogy a határon túl laknak és nem a magyar közigazgatáshoz tartoznak, a székelyek még a magyar hagyományőrző kultúra aktív képviselői. Majka szerint ez a fajta konzervatív értékrend a mai Európában nagyon progresszívnak tűnik, és mindent elkövet, hogy ez a kultúra fennmaradjon – írta az Index.

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés