Karácsony: Szociáldemokrata párt nélkül nem lesz ellenzéki győzelem

2020. szeptember 19. 14:27
Karácsony Gergely szerint, az ország megváltoztatásához az ellenzéknek is meg kell változtatnia a politikáját, az MSZP-nek pedig le kell zárnia belső vitáit.

Az önkormányzatok a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi válságban jobban szolgálják az embereket, mint a kormány az országos politikában – jelentette ki a főpolgármester szombaton az MSZP online kongresszusához címzett üzenetében. Karácsony Gergely az MSZP Facebook-oldalán megjelent videóban elmondta, fontos szerepe lehet a koronavírus-járvány okozta válság kezelésében az önkormányzatoknak, ezt látja a kormány is, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azt a munkát, amelyet az önkormányzatok végezhetnének, sokszor éppen a kormány helyett. Orbán Viktor miniszterelnök tudja, hogy az ellenzéki pártok vezette önkormányzati koalíciók érdemi kihívásai a kormánynak, mert helyben jobban szolgálják az embereket, mint a kormány az országos politikában – mondta. Szerinte az ellenzéki vezetésű önkormányzatok megmutatják, milyen a szociális kormányzás, és „ez nagy remény Magyarországnak és nagy veszély a kormánynak”. Az elmúlt időszak önkormányzatokat gátló politikája arról szól, hogy megakadályozza annak az alternatívának a kialakulását, amely 2022-ben megváltoztatja az országot – hangoztatta.

Karácsony Gergely szerint „sorsfordító időket élünk”, az ország megváltoztatásához az ellenzéknek is meg kell változtatnia a politikáját, az MSZP-nek pedig le kell zárnia belső vitáit. Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait – fogalmazott. A főpolgármester az általa 2018-ban és 2019-ben képviselt szociális demokrácia programjának továbbvitelt ígérte. Hozzátette: „mi olyan demokráciát akarunk, ahol nem a szabadságból van kevesebb, hanem az egyenlőségből van több”.

A Párbeszéd társelnöke elmondta, van egy dolog, amit csak az MSZP tud képviselni az ellenzéki összefogásban: a szociáldemokrata politika. Szociáldemokrata párt nélkül nem lesz ellenzéki győzelem – közölte. Az MSZP szombaton online tartja tisztújító kongresszusát, a két társelnöki posztra egy-egy jelölt van, Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök.

(MTI)

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1948. január, Prága, Böhm, a szociáldemokrácia nagy öregje, aki 19-ben népbiztos is volt, és sokat tanult a kommunistákkal való együttműködésből, vendégének, Marosánnak, a régi szociáldemokratának feltette a kérdést: -Mondd Marosán, hiszel Te a Kommunista Párt vezetőinek?"

Mondd Gergő, hiszel Te a kommunistáknak, a DK, MSZP vezetőinek? Mire kellesz nekik, arra, amire Marosán kellett.....járj utána a történetnek, tanulj, okulj. Még nem késő.

,,2018-ban és 2019-ben képviselt szociális demokrácia programjának továbbvitelt ígérte,,

Akkor megint odajut az ország ahol 2009-ben volt.
Karácsony pedig először a Főváros problémáit oldja meg és ne az országos teendőkkel foglalkozzon, mert ez utóbbira nem kapott felhatalmazást.

Akik lejáratták a szociáldemokráciát

,,Az MSZDP az 1990-es magyarországi országgyűlési választáson 3,55%-ot ért el, így nem jutott a Parlamentbe. Ezután 1992-ben zavaros platformharcokban az elnöknőt leváltották, Borbély Endre és Király Zoltán egy-egy évi elnöksége után másfél évtizedig Kapolyi László lett a párt vezetője. A Kapolyi-vezetéssel elégedetlen szociáldemokraták kiléptek és megalapították az úgynevezett ,,Történelmi,, Szociáldemokrata Pártot. Kapolyi a Kádár-rendszerben ipari miniszter volt, a rendszerváltás után egy energia-nagyvállalat tulajdonosa lett. Elnöksége alatt pártja a Magyar Szocialista Párttal lépett szövetségre, annak politikáját támogatta. Kapolyi 2002 és 2010 között az MSZP listájáról került be a parlamentbe.,,

S a szövegből kerül, hogy a Fidesz vezet, de "kemény munkával" stb...Októberben is győzelmet ünnepeltetek, de vereséget szenvedtetek, s Vona Gábor ezt az ATV-ben hebegő DK-s Róna fejére olvasta, aki csak makogott...

Aki elhiszi, hogy a hat ellenzéki párt jobban tudná az országot kormányozni, akkor annak a pszichiátrián lenne a helye.

Karácsony megint sikertörténetet hazudik, de ha csinálni kellene valamit, akkor a kormányra mutogat, pénzért nyafog, s a meglevő-örökölt pénzt lehazudja. Csak remélni lehet, hogy az eddig szavazóik között is lesznek a józan önérdeküket felfogó szavazók, akik látva a teljesítmény nélküliségüket, elfordulnak tőlük.

Ne erőlködj. Egy pesti tanyasi nem ért ehhez.

Medgyessy Péter véleménye szerint Magyarországon egy modern, új baloldali szociáldemokrata pártot kell megalkotni. (2002-2003)

Gál J megmondta Karácsonynak az eheti véleményét.
Gállal meg Gyurcsány üzent az MSZP-nek.
Tiszta szocialista idők, tudni kell a sorok között olvasni, és művelni kell a kremlinológiát.
Méghogy baloldalon történt bármilyen változás 1990-ben...

Szociáldemokrata párthoz munkásosztály is kell, de csak munka 'szolgáltatók' vannak.

"Orbán Viktor emberei"
Talán Orbán Viktorral egyetértő emberek, akik azt gondolták, hogy szövetség nélkül nem igazán tuják megvalósítani azt amit szeretnének Magyarországon.
Szövetség és nem összefogás.
A különbség, hogy szövetségre léptek egy patrióta, az itt élő eberek érdekeiért. Csináltak egy programot amelyet a magyar választók többsége elfogadott. Ami azóta sikeres.

A lényeg, hogy sokat zártak azon a "csapon" amely a külföldre folyó pénzcsőbe volt beépítve.
Persze, hogy az ezt ellenzők diktatúrázzák ezt és akármilyen jelszavakkal ezt meg akarják szüntetni.

A P - győzelemre visz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés