Kedves Vidnyánszky Attila! Kérem, ne álljon félre!

2020. szeptember 18. 7:05

Pilhál Tamás
Pesti Srácok.hu
Ha valaki, ön bizonnyal tudja – hisz a bőrén tapasztalta –, milyen az, mikor a balliberálisok vendettát rendeznek.

„Kedves Vidnyánszky Attila!

Tegnap egy önnel készült interjú jelent meg a Magyar Demokratában, melyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körüli liberális hiszti kapcsán a következőket mondta: Ha azt fogom érezni, hogy eljött a pillanat, hogy tényleg már csak az én személyem az akadálya a közös gondolkodásnak, gond nélkül félre fogok állni. Mert én ezt ügynek tartom, és nem hatalmi kérdésnek. Soha nem az voltam, aki két kézzel kapaszkodik mindenféle igazgatói székekhez.

Nem túlzás: e nyilatkozata óta ezerszám özönlenek az aggódó internetes hozzászólások, amelyben arra kérik önt, ne hátráljon meg, ne mondjon le az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökségéről. A távozásnak még a gondolatát is hessegesse el. E levelemmel most magam is csatlakoznék e jószándékú, ön mellett kiálló sokasághoz.

Ha valaki, ön bizonnyal tudja – hisz a bőrén tapasztalta –, milyen az, mikor a balliberálisok vendettát rendeznek. Elszenvedője volt ennek 2013-ban, mikor a Nemzeti Színház igazgatója lett. A magyar kultúrát évtizedek óta megszállva tartó, gyűlölködő, kirekesztő liberális brancs – már majdnem maffiát írtam – nem vette jó néven, hogy nemzeti ember került a Nemzeti élére. Kapott tőlük mindent, ami a csövön kifért. Emberi szót, méltányosságot – azt viszont véletlenül sem. Most ugyanez a brigád cuppant önre, kiegészülve a világhálózat külföldi sejtjeivel, miután az SZFE kuratóriumi elnökévé nevezték ki. Cate Blanchett-től Szippantós Győzőig a fél művészvilágot önnel riogatják, az ön »elnyomása« alól akarják fölszabadítani az SZFE-t. Holott nemhogy elnyomni nem tudta még az SZFE-t, bejutni sem tudott az épületbe…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Máig nem tett le semmiféle programot Vidnyánszky, viszont a bul/dózer módszerével sikerült maga ellen fordítani a magyar színházi életet (egy-két harmatos tehetség, korábbi pártitkár kivételével).
Lejáratta magát. Addig maradhat, amíg OV meg nem unja a balfácánkodását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés