Trump: Ha Biden győz, akkor Kína győz

2020. szeptember 18. 7:18
Az amerikai elnök következetesen „Aluszékony Joe”-nak nevezte Bident a Wisconsinban tartott választási nagygyűlésén.

Az amerikai kormányzat az eddigi több tízmilliárd dolláros segítséget további azonnali 13 milliárd dollárral egészíti ki – jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtök este a Wisconsinban tartott választási nagygyűlésén. Az újraválasztására készülő elnök az idén már ötödször járt kampányúton a középnyugati Wisconsinban, amelyet úgynevezett csatatér vagy ingadozó államként tartanak számon, vagyis az ott élők nem egyértelműen republikánusok vagy demokrata párti szavazók. Négy évvel ezelőtt Trumpnak sikerült győznie Wisconsinban, ahol addig inkább a demokrata párti politikusok és politikusjelöltek voltak az erősebbek.

 Trump: Biden „fél évszázadon keresztül minden tragikus globális kiárusítást támogatott”

Az alig ötezer lelket számláló Mosinee városkában rengetegen voltak a nagygyűlésen és az elnök beszédét többször is szűnni nem akaró taps szakította meg. Donald Trump azonban nemcsak anyagi segítséget helyezett kilátásba és munkahelyteremtést ígért, hanem erőteljesen bírálta demokrata párti kihívóját, Joe Bident is. Emlékeztetett arra, hogy az előző, Barack Obama vezette kormányzat, amelynek alelnöke Biden volt, tömegesen szervezett ki amerikai munkahelyeket külföldre, és Biden szerinte „kiárusította” az amerikai Középnyugat iparát. „A karrierjét annak szentelte, hogy a tengerentúlra vigye a wisconsini munkahelyeket, kiszervezze a gyárakat, végeláthatatlan és nevetséges háborúkba rángasson bele bennünket és a gyermekeitek jövőjét felajánlja Kínának” – mondta.

„Nagyon egyszerű: ha Biden győz, akkor Kína győz”

Visszatérően és más ügyekben is bírálta Joe Bident. Felidézte, hogy a demokrata párti elnökjelölt egyszer egy rendezvényen összekeverte, hogy a szenátusba pályázik-e, vagy az elnökségre. Trump következetesen „Aluszékony Joe”-nak nevezte Bident. Az amerikai elnök leszögezte: Biden „fél évszázadon keresztül minden tragikus globális kiárusítást támogatott, beleértve a NAFTA-t (az észak-amerikai szabadkereskedelmi társulást, amelyet a Trump-kormányzat egy másik egyezménnyel váltott fel). Trump szerint abban is van felelőssége Bidennek, hogy Kína bekerült a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO). „Nagyon egyszerű: ha Biden győz, akkor Kína győz” – állította. Trump kitért arra is, hogy az ő wisconsini nagygyűlése előtt Biden a CNN hírtelevízió által szervezett egyik autós közönségtalálkozón vett rész Pennsylvaniában, ahol szerinte „pihekönnyű” kérdéseket kapott a televízió műsorvezetőjétől, Anderson Coopertól.

Biden: „az elnöknek le kellene mondania”

Joe Biden a pennsylvaniai Scrantonban rendezett közönségtalálkozón vett részt csütörtökön. A meghívott vendégek is kérdezhettek tőle. Valamennyien felolvasták a kérdéseiket, amelyeket elemzők „szelídeknek” minősítettek. „Ennek az elnöknek le kellene mondania” – mondta Biden, utalva arra hogy Donald Trump szerinte nem jól kezelte az eddig 200 ezer amerikai halottat követelő koronavírus-járványt. „Tudta, hogy komoly a járvány és semmit sem tett, ez kriminális” – jelentette ki Biden, aki februárban azért bírálta élesen Trumpot, mert lezárta az amerikai határokat a Kínából és Európából érkező külföldi beutazók előtt.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt nem, de valami olyasmit esetleg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés