Romhalmaz én mondom nektek, nem kormányzás ez!

2020. szeptember 17. 22:06

Jámbor András
Facebook
Közben több százezer magyar aki az első hullámban elvesztette az állását, nem kap semmilyen támogatást.

„Tényleg mi a fenét csinált a kormány a nyáron, hogy készült fel a második hullámra, ha teljesen ad hoc intézkedéseket hoz, ha láthatólag a tesztelési kapacitást nem sikerült növelni, és az utcára került emberek semmilyen segítséget se kapnak, még fél év után sem? Hello miniszterelnök úr, az Adrián jachtozni, nem kormányzás!

30 órája jelentette be a miniszterelnök úr, hogy mik lesznek a járványügyi védekezés újabb intézkedései. Ennyi idő alatt nem sikerült megszülni, hogy ez mit jelent, nem jött ki semmi a közlönyben, nyilván, mert nem készültek fel előre.

Pedig eléggé fontosak lennének a részletszabályok, főleg, ha már megvédjük a gazdaságot állapotba kapcsoltunk. Elég jó lenne a cégeknek tervezni mit is jelent pontosan a 11 óra utáni bezárás, kikre vonatkozik pontosan? Elég jó lenne tudni mi a hatósági árazás szabályozása a teszteknél, mert egy tesztelő cég már be is mondta, hogy így nekik nem éri meg. Ezzel is csökkent a tesztelési kapacitás.

De ma hír volt az is, összeül a gazdaságvédelmi akciócsoport, hogy javaslatokat tegyen a gazdaság védelmére. A járvány közepén, nyáron mit csináltak?

Nem az lett volna a feladat nyáron, hogy legyen előre terv és stratégia több szcenárióra, és amikor beüt a krach akkor elő lehet húzni az intézkedéseket. Tényleg nem csinált semmit a kormány nyáron csak yachtozgatott? Eléggé erre utal, hogy nincs előre megszövegezve az amit Orbán bejelentett, és még valószínűleg tárgyalgatnak arról, hogy pontosan mit is jelent a miniszterelnök úr szava.

Közben a vírus terjed, és bár Orbán tegnap azt mondta, nem kell félni mindenkit meggyógyítanak, 9 fő hunyt el a koronavírusban (miért kell ekkorát hazudni?).

Közben több százezer magyar aki az első hullámban elvesztette az állását, nem kap semmilyen támogatást. Hogy is mondta akkor Orbán? Minden munkahelyet újáépítünk? És aki 3 hónapos álláskeresési járadék lejárta után is munkanélküli lesz forduljon hozzá?

De hol van azoknak a munkavállalóknak a megsegítése akiknek most megy csődbe a cége, akik épp otthon kell maradjanak a gyerekkel?

Romhalmaz én mondom nektek, nem kormányzás ez!

Képen a teszteléseket végző cég posztja, aki az orbáni bejelentés után húzta le a tesztelési rólót.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 végrehajtási tervben https://2010-2014.kormany.hu/d.. az általad idézett szöveg nem található.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere c. kiadványból idézett szöveg más formában a Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 végrehajtási tervben is megjelenik és a nagybirtok is szerepel.
Az iparszerű mezőgazdálkodás alatt pedig az állami gazdaságokat, kolhozszerű mezőgazdaságot kell érteni.

A KÉSZ által megjelentetett anyaghoz kapcsolódó idézetedhez a következőket fűzöm.

,,A kötet általános hazai és nemzetközi politikai, társadalmi, illetve közéleti jelenségekre reflektál, azokat vizsgálja meg a keresztény erkölcs szemszögéből. Az ókori világtól napjainkig érvényesnek tartott, az emberi természetből fakadó pozitív emberi tulajdonságok (erények) - okosság, igazságosság, mértékletesség és erősség - szükségességét vagy hiányának következményeit elemzi. A következtetések általános érvényűek úgy a múltban, jelenben és jövőben, mint az egyének és a közösségek számára. A kritikus szolidaritás hangvétele nem aktuálpolitikai jellegű, tehát azok az értelmezések, melyek kiragadva egy-egy állítást manipulálják olvasóikat, elfogadhatatlanok. Mivel az írást gondolatébresztőnek szánjuk, ezért tisztelettel kérjük az érdeklődőket, hogy a teljes szöveget olvasva kapcsolódjanak be a párbeszédbe.,,
https://www.keesz.hu/a-kesz-az..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés