Öt év távlatából a 2015-ös menekültválság

2020. szeptember 17. 10:07

Szél Bernadett
Mérce.hu
Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk a kormányzati propagandának?

„Arra kaptam felkérést a Mércétől, hogy a mából visszatekintve értékeljem a 2015 nyarán és kora őszén történteket és az ellenzék akkori válaszát a kormány menekültellenes gyűlöletkampányára. Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk a kormányzati propagandának?

Visszatekintve is azt érzem, amit akkor: ezt a nulladik perctől a negatív érzelmekre ható, a félelemre, szorongásra és az idegenekkel szembeni bizalmatlanságra építő kormányzati kampányt esélyünk nem volt racionális síkra terelni. A központi propagandát, aminek azon év októberétől minisztériuma és felelős minisztere is lett, olyan eszközökkel és erőforrásokkal ruházták fel – ideértve a 2015 márciusában hírcsatornává alakított, és 0-24-ben a kormányzati propagandát harsogó M1-et is –, amivel szemben hatékony ellenkampányt szinte lehetetlen volt folytatni.

Emellett az Orbán-kabinet azt az azóta jól bevált megosztó politikai stratégiát alkalmazta, amiben az egyik oldalon volt a felelős, cselekvő, nemzeti érdeket képviselő kormány, a másikon pedig a felelőtlennek, alkalmatlannak, sőt nemzetellenesnek kikiáltott ellenzék. Akármit is mondtunk, mi voltunk a bevándorláspárti erők, akik Sorossal karöltve migránsokat akarunk betelepíteni Magyarországra, és a világ minden pénzét rájuk akarjuk költeni, ők pedig a bevándorlásellenesek, akik megvédik nemhogy Magyarországot, de egész Európát a »migráns hordáktól«”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Racionális sík: álprobléma?

Nem tudom, Bernadett hogyan emlékszik, de akkor a 400 ezer, az országon átcsörtető bevándorlót álproblémának nevezték, a kerítést elátkozták, és azóta is a migrációt pártolják.

Arra kaptam felkérést a Mércétől, hogy a mából visszatekintve értékeljem a 2015 nyarán és kora őszén történteket

A legjobb helyről, a legalkalmasabbat kérték föl...

"Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk a kormányzati propagandának?"

Semmit. A "propaganda" tudniillik nagyjából 9.8 millió ember
véleményét tükrözte. Csak ti ötezren gondoltátok másként. Monddcsak
Berni, hány - nem migráns, csak: - cigány polgártársunkat fogadtad be
otthonodba?

Az, hogy nem kivanod az orszagod, varosod nyugalmat megzavarni, felboritani, az meg nem gyulolet.
De az, amit a Bernike es Co. tesz a Fidesszel, fideszes szavazokkal, na, az gyulolet a javabol.
Azert is beszel errol, mert ez van a lelkeben. Gyulolet es rogton barikad a sajat, maskent gondolkodo honfitarsaival szemben.
Gyurcsany mondta valamikor, hogy hetyken hirdessek a szembenallasukat, ne hatraljanak, ne tagitsanak. Ok, a nyitottan toleransak, ja.

Mashol, ahogyan te a masholt erted, siman lehet a sajat, maskent gondolkodo honfitarsat birkanak, ner-idiotanak, megvezetettnek, fasisztanak, nacinak, barminek titulalni.Belefer. A valodi keresztenyertekrendu emberek mar csak ilyenek...
Keblukre olelnek az egesz vilagot, csak pont a mellettuk elokkel nem tudnak kijonni, emelik ellenuk a barikadokat, Bito-szalonokban irnak ala, ropitik ellenszenvuket, kopik merguket szanaszet a nagyvilagba.
Valodi kereszteny ertekrend, de tenyleg.

Például bemutathattatok volna néhány agysebészt a szarhalmok helyett, amit maguk után hagytak.

Az elvtársaid aknazáras vasfüggönymániája ellen mit tettél, azon kívül, hogy keblükre borultál?

Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk Szél Bernadett elvadult propagandájának?

Szél már a leírás szintjén is téved: a kormány álláspontja volt a racionális. Ezt az elmúlt öt év fényesen igazolta. Az ellenzék a szemforgató humanista jelszavak mögé bújt/bújik, s eközben a magyar lakosságot hagyta/hagyja cserben. Egyre jobban kidomborodik a kormány migrációs igazsága és az ellenzék vaksága

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés