Tordai Bence: Európai polgári kezdeményezés indul az alapjövedelemért

2020. szeptember 15. 13:36
Szabó Tímea szerint a vírushelyzet is az ötlet helyességét mutatja.

Szeptember 25-én európai polgári kezdeményezés indul annak érdekében, hogy az EU minden tagállamában vezessék be az alapjövedelmet – jelentette be a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese. Tordai Bence egy keddi, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatón elmondta, ahhoz, hogy az Európai Bizottság tárgyalja az indítványt, az uniós országokban legalább egymillió aláírást kell összegyűjteni. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a hét a Nemzetközi alapjövedelem hete. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a hét hazai eseményeit az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület, valamint a Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány szervezi. A következő napokban három, online követhető kerekasztalt rendeznek, és a tervek szerint szombaton Budapesten, „ha csak nem durvul el a vírushelyzet”, megtartják az Alapjövedelem menetet – közölte.

Szabó Tímea, a párt társelnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány megmutatta, bármikor adódhat egy olyan helyzet, amire sem az emberek, sem a kormányok nincsenek felkészülve. A járvány első hullámában százezrek veszítették el a munkahelyüket, vagy a fizetésük egy részét. A második hullám során pedig „már most látjuk, hogy nagy valószínűséggel sokkal rosszabb lesz a helyzet” – fogalmazott a politikus. Egy felmérésre hivatkozva kiemelte, a magyar társadalom közel fele létbizonytalanságba került. Az egyedüli, hosszú távú megoldást csak az alapjövedelem bevezetése jelentheti – szögezte le Szabó Tímea.

(MTI)

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt is tessék megmondani, hogy ki fizeti az alapjövedelmet és miből.
Jelen állás szerint úgy néz ki: alapjövedelem = munka nélkül kapott jövedelem.
Ilyen azonban most is van: Szabó Timea és Tordai Bence jövedelme.

De ugye nem lesz baj, ha lesz alapjövedelem, de mondjuk fizetős lesz az
egészségügyi ellátás? A sűrgősségi is.

Tudtam én hogy még valami hiányzik .......................

Írod: "Jelen állás szerint úgy néz ki: alapjövedelem = munka nélkül kapott jövedelem."

Ennek tovább fejlesztett változata lenne a kommunizmus kiteljesedése, mikor a teória szerint mindenki annyit dolgozik majd, amennyit akar, mégis mindenki egyformán dúskál a javakban!

A Szabo es a Tordai alapjovedelmevel megelegednek. Igerem, a haza erdekeben tobbet is teszek erte. Javitom magam: tennek erte.
A haza mindenekelott!

Sehol nem vált be: ahol bevezették, ott is leálltak vele. Az ok világos: a munka, az erőfeszítés ellen hat, ráadásul csak szoc' segély nevét változtatják át. Tipikus hazai ellenzéki blöff, nemzetközi elvtársi támogatással.

Jó lesz, mert aki dolgozik, eltarthatja a nem dolgozókat. A finnek azt állapították meg, hogy nem nagyon akartak dolgozni az alapjövedelemnek rendelkezők, viszont boldogok voltak.

A boldogságuk az alapjövedelemmel rendelkezőknek érthető volt.
A kísérletben pár ezer ember vehetett részt.
Ha ezt kiterjesztették volna, biztosan mérhető lett volna a dolgozók növekvő morcossága.

Az szfe-t sem tudta megjegyezni, szef-et írt:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés