Miért kell még fizetnünk is a kormány abszurd járványellenes védekezéséért?

2020. szeptember 15. 16:55

Kiss Soma Ábrahám
Mérce
Frászt akarnak dolgozni az emberek, éhen halni nem akarnak.

„Félreértés ne essék: elsősorban nem a széles társadalmi érdekeket szolgálja a gazdaság normális működése, hanem a cégekét, melyeknek igenis komoly bevételkiesést okozna, ha ismét, a tavaszihoz hasonlóan leállna az ország, hogy lassítsuk a járvány terjedését. Azazhogy lenne a kormánynak lehetősége arra, hogy a társadalmat ne üsse meg olyan durván egy esetleges újbóli leállás, csak épp egy megfelelő munkanélküli segélyezési rendszert kellene kialakítani hozzá, és máris nem tűnne olyan igaznak a kormányzati mantra, miszerint azért nem lehet lezárni az országot, mert veszélyeztetné az emberek megélhetését.

Hiába lobogtatja a miniszterelnök vagy bárki más a nemzeti konzultáció eredményeit, és hiába derül ki a válaszokból, hogy az emberek dolgozni akarnak – frászt akarnak dolgozni, éhen halni nem akarnak, tízórákat állni a szalag mellett meg viszonylag keveseknek a hobbija.

Itt a kormányzati irányelvek, nevesül a tőke érdekeinek kritikátlan kiszolgálása az, ami veszélyezteti az emberek megélhetését, és nem utolsó sorban az egészségét, miután a járvány terjedésének korlátozására legfeljebb oly mértékben hoznak intézkedéseket, amíg a gazdasági szereplők érdekeit nem sértik – és ezt a modellt ráadásul a társadalom érdekében hozott intézkedéscsomagként próbálják eladni.

Na és ebből a szempontból különösen bicskanyitogató, hogy abban a helyzetben, mikor a fertőzés terjedésének minél szorosabb követése, és a fertőzöttek elkülönítése lenne a megoldás a modell – viszonylag – »biztonságos« fenntartására, még a kísérlet alanyai fizessenek a részvételért.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a kormány vagy képtelen kiállítani az ehhez szükséges kapacitásokat, vagy csak a szavak szintjén érdekli az állampolgárok egészsége – és egyik lehetőség sem különösebben reménykeltő.
Mert hiába vezényelnek délceg honvédeket akár az összes kórházba, számtalan háború is bizonyította már, hogy járványok terjedése ellen ez nem elég. Az alábbi kép például sokkal megnyugtatóbb lenne, ha a katonák a járványügyi szempontból nagyjából teljesen felesleges határzár helyett mondjuk a tömeges, ingyenes tesztelésben vennének részt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"frászt akarnak dolgozni, éhen halni nem akarnak, tízórákat állni a szalag mellett meg viszonylag keveseknek a hobbija."

És mit szólnak ehhez a feministák?
Miért is kell a szerencsétlen munkásnőknek ezt megtenni nap, mint nap? Ki szedte ki őket a családi tűzhely és a gyerekeik, unokáik mellől? Mi van az önmegvalósítással ezen nők esetében?

A képlet egyszerű Somácska! Ha a férfi megkeresi a családja eltartásához szükséges pénzt, akkor a nő foglalkozhat azzal, amit szeretne. Akkor is ha az momentán egy család! Amit ti pusztítotok el!

"Frászt akarnak dolgozni az emberek, éhen halni nem akarnak."

Ezek a bélpesti 5000-ek azt hiszik, hogy mindenki olyan mint ők és,
ebből kifolyólag utálnak dolgozni.

A munkavégzés nem szeretet kérdés, hanem szükséglet. Csak a munka termel értéket amit el lehet fogyasztani.

Ha a termelő gyárak, munkahelyek leállnak, csődbe mennek és nem lesz termelés, akkor árú sem lesz és a költségvetésnek sem lesz bevétele. Ha nincs bevétele akkor miből fizessen.

Addig kellene a tisztelt polgároknak takarózni ameddig a takarójuk ér és a holnapra is gondolni.

Egyre jobban süllyed a Mérce. Már csak buta, logikátlan firkászokat tud alkalmazni.

Te kis kretén! Hogy jössz te ahhoz, hogy a mi nevünkben beszélj! Én, mi, igenis dolgozni akarunk, mert szeretjük a munkánkat.

"tízórákat állni a szalag mellett"

Ide a rozsdás bökőt, hogy ez a kis pöcs még összesen nem állt 10 órát semmilyen szalag mellett életében.

Ennek a rohadék ingyenélő paraziták nyilván ez a természetes. Neki járjon minden ingyen. Há nehogy már dolgozni kelljen. Dolgozzon más!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés