Trump: „Én többet tettem 47 nap alatt, mint Biden 47 év alatt”

2020. szeptember 14. 17:25
Donald Trump megkérdőjelezte a demokrata párti elnökjelölt szellemi frissességét a Fox televízióban vasárnap későn este sugárzott interjújában is, azt is állítva, hogy Biden valószínűleg „serkentő gyógyszereket” szed az interjúk előtt.

Donald Trump amerikai elnök megkérdőjelezte elnökválasztási kihívója, a demokrata párti Joe Biden szellemi frissességét egy vasárnap későn este tartott nevadai kampányrendezvényen. „Én többet tettem 47 nap alatt, mint Biden 47 év alatt” – fogalmazott az amerikai elnök az eseményről tudósító Las Vegas Review-Journal tudósítása szerint.

Trump megkérdőjelezte a demokrata párti elnökjelölt szellemi frissességét a Fox televízióban vasárnap későn este sugárzott interjújában is, azt is állítva, hogy Biden valószínűleg „serkentő gyógyszereket” szed az interjúk előtt.

„Mindig veletek leszek, ne aggódjatok”

A nevadai Hendersonban tartott kampányrendezvény három hónap óta az első nagygyűlés volt, amelyet zárt helyiségben rendeztek meg. Bírálói az elnök szemére vetették, hogy megszegte a koronavírus-járvány idején Nevadában érvényes, a társadalmi távolságtartásra vonatkozó egészségügyi ajánlásokat. Ezek értelmében ugyanis tilos 50 főnél nagyobb rendezvényt tartani a tagállam területén.

Steve Sisolak, Nevada demokrata párti kormányzója vasárnap esti Twitter-bejegyzésében „felelőtlennek” nevezte Trump döntését a rendezvény megtartásáról. A rendezvényen egyébként Trump azt ígérte: amennyiben a résztvevőknek bármilyen következményekkel kellene számolniuk azért, mert jelen voltak, támogatni fogja őket. „Mindig veletek leszek, ne aggódjatok” – fogalmazott.

Biden el is veszítheti az elnökválasztást?

A The New York Times című lap a hétfői számában újabb közvélemény-kutatást közölt, mely szerint Joe Biden vezet Donald Trump előtt a fontos, úgynevezett csatatér államokban, vagyis ott, ahol nem egyértelműen republikánusok vagy demokrata pártiak a szavazók. A lap és a Siena College közös felmérése szerint Biden mindazonáltal el is veszítheti az elnökválasztást. A The New York Times azt írta: amennyiben a választás egyfajta népszavazás lesz Trump járványkezeléséről, akkor az elnök veszít, Ám ha a rendőri erőszak, a faji egyenlőtlenségek, a The New York Times által „békés tüntetésnek” nevezett erőszakos megmozdulások befolyásolják jobban a választók döntését, akkor – mint a lap fogalmazott – „politikailag komplikáltabb a helyzet”.

A lap megállapította: „a felmérés talán legmeglepőbb eredménye: négy csatatér államban – Minnesotában, Nevadában, New Hampshire-ben és Wisconsinban – a szavazók nagy arányban nyilatkoztak úgy, hogy a 'rend és a törvény' számukra fontosabb, mint a koronavírus-járvány”.

(MTI)

Címlapképen: Donald Trump amerikai elnök támogatóihoz beszél az Észak-Karolina állambeli Winston-Salemben tartott nagygyűlésén 2020. szeptember 8-án. Fotó: MTI/AP/Chris Carlson

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

közel 200ezer covid halott

OK! Nálunk remélem, nem lesz ilyen rossz a covid helyzet. És nem fogom OV sikereként elkönyvelni akkor ezt sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés