2015 nyara, amikor megjelentek, majd elbújtak az embermentők

2020. szeptember 14. 20:21

Földes András
Mérce
Szó sem volt még politikai játszmáról.

„2015 nyarán ugyanis egészen más hangulatú volt még ez a történet. Ennek bizonyítéka, hogy a Városháza biztonsági ügyekkel foglalkozó vezetője meghívott engem, akkor még az Indexnél dolgozó újságírót, hogy beszéljek neki a terepen tapasztaltakról, és így segítsek Budapest vezetésének kezelni a helyzetet.

2020-ból visszatekintve mindez szürreálisnak tűnik, és hogy ne hasson teljesen sci-finek a történet, gyorsan felvázolom a hátteret. Még indexes újságíróként figyeltem fel 2014-ben arra, hogy rengeteg, nagyon távolról érkező ember jelent meg a határainkon. Cikkek és videók során követtem végig, hogy miért menekülnek tömegek a Közel-Keletről, miként jutnak át Törökországba, hogyan küzdik le a tengeri átkelést, majd milyen módon kelnek át a zöldhatáron hozzánk.

2015 nyarán, amikor a menekültek elértek a Keleti pályaudvarra, már nagyjából ismertem a történetük részleteit. Ekkor kaptam levelet a Tarlós István vezette budapesti önkormányzattól, hogy újságírói minőségemben beszélgetnének velem, a hivatal ugyanis ki szeretné találni, hogyan tudná a legjobban kezelni a helyzetet.

Szó sem volt még politikai játszmáról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 216 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csak a német-osztrák határon kezdtek el ellenőrizni, hanem Hegyeshalomnál is. Emlékszem arra, hogy jópáran panaszkodtak amiatt, hogy több órába tellett, mire átjutottak. És nem magyar határőrök miatt lassult le az átkelést, ezt mondanom sem kell. Miközben a libsi médiában folyt az érzékenyítő menekültes agymosás.

Akkor én most várjam, hogy Gergő meghívja a mandit, a ps-t, vagy a 888-at?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés