Az ENSZ segít megfékezni a járványt a jordániai menekülttáborokban

2020. szeptember 13. 6:56
Mintegy 650 ezer regisztrált szíriai menekült él a királyságban.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megfékezze a koronavírus-járvány terjedését a jordániai menekülttáborokban élő szíriaiak körében, akiknél a múlt héten igazolták az első fertőzéses eseteket – közölte a szervezet szombaton. Az UNHCR három fertőzéses esetet erősített meg Jordánia legnagyobb, szíriaiakat befogadó táborában, Zatariban, a szíriai határ közelében, valamint két másikat egy hasonló, de kisebb táborban, Azrakban.

Ez az első alkalom, hogy megjelent a koronavírus a két, mintegy 120 ezer embert befogadó táborban azóta, hogy a járvány idén márciusban felütötte a fejét a királyságban. Dominik Bartsch, az UNHCR képviselője Jordániában kijelentette, hogy a héten regisztrált esetek nyilvánvalóan aggasztóak egy emberekkel zsúfolt helyen, ahol a létkörülmények nem nagyon teszik lehetővé a járvány idején szükséges távolság megtartását.

Megjegyezte: azokat, akiknél kimutatták a fertőzést, egy olyan elkülönítőbe küldték, melyet az ammáni kormány hozott létre a Holt-tenger közelében. A hozzátartozókat saját táborukban helyezték karanténba. A jordániai egészségügyi minisztérium vírustesztek ezreit végezteti el, miközben korlátozta a ki- és belépést a táborokba, valamint kiképezte a személyzetet a betegség kezelésére. A hónap eleje óta országszerte ugrásszerűen megnőtt a betegek száma. Jordánia egyike azon államoknak, amelyek a legtöbb, a szíriai polgárháború elől elmenekült embernek adnak otthont.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés