Bordeaux polgármestere száműzi a karácsonyfát a város főteréről

2020. szeptember 11. 11:16
„Nem fogunk halott fákat állítani” – mondta.

Bordeaux-ban ezentúl nem állítanak karácsonyfát a város főterén – írja a Le Point. A város frissen megválasztott, zöldpárti polgármestere, Pierre Hurmic egy sajtótájékoztatón így magyarázta döntését: „Nem fogunk halott fákat állítani a városháza előtti téren”. Hozzátette: „Jól emlékszem erre a halott fára, amit évről évre elhelyeztek a főtéren... Ez egyáltalán nem illeszkedik bele a zöldítési programunkba.” A karácsonyfa-állítást élő látványosságokkal tervezi helyettesíteni a város.

Hurmic arról is beszélt, a város elkészíti „a fák jogainak nyilatkozatát”, s 2020 végéig szabályozást vezet be a fák védelmét illetően. 

Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke így reagált Twitteren: „A karácsonyfa »halott fa” a zöldek szemében?! Ezek az emberek zsigerileg utasítanak el mindent, ami országunkat, hagyományainkat, kultúránkat alkotja, és apránként elpusztítanák az egészet. Franciák, ébredjetek fel!

A Le Point rámutat: a francia önkormányzati választások júniusi második fordulójában sok nagyvárosban zöldpárti jelöltek arattak sikert, akik nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatokkal és intézkedésekkel hívják fel magukra a figyelmet. Hurminc például rögtön beiktatásakor klímavészhelyzetet rendelt el Bordeaux-ban. Lyon polgármestere, Grégory Doucet pedig a Tour de France bicikliversenyt támadta, amiért az szerinte „macsóista” és környezetvédelmi szempontból felelőtlen.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Arra miért nem gondolt a(z agyilag is) nagyonzöld polgármester, hogy egy gyökeres fát állítsanak ki a főtéren??

Szerintem is, csak ahhoz gyáva volt, hogy be is vallja az igazi okot.

Megverik a betlehemező kisgyerekeket...

Én is ezt akartam beírni. A zöld polgármester, akit zavarnak a fák és a biciklizés.
Tipikus görögdinnye. (belül vörös, kívül zöld)

Az a durva, hogy ez egy megtörtént eset.

Franciaország... volt. bevonult a történelembe, a mesekönyvekbe. Ennyi. megérdemelten hullanak szét, Trianon a lelkükön szárad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés