Válaszlevél Alföldi Róbertnek

2020. szeptember 3. 22:55

Rátóti Zoltán
Nyílt levél
A kuratóriumi tagsággal vállaltam, hogy a SZFE egyoldalú képzésében a nemzeti, keresztény értékrend is helyet kapjon.

„Kedves Robi!

Mielőtt meghívnálak egy baráti kávéra, hogy ne a nyilvánosság előtt üzengessünk egymásnak, szeretném leszögezni, hogy pontosan tudom, hogy »miben vagyok benne« –, hogy mit vállaltam. A kuratóriumi tagsággal vállaltam, hogy a SZFE – te is jól tudod – egyoldalú képzésében a nemzeti, keresztény értékrend is helyet kapjon. Azt is hidd el nekem, hogy a kuratórium egyetlen tagját sem vezérli sértettség vagy bosszúvágy.

Ha ezek után is barátodnak tartasz, igyunk meg egy kávét. Tudjuk egymás telefonszámát.

Üdvözlettel!

Zoli”

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

borókai, dajcstomi stb.
azért talán példamutatással kellene kezdeni

Rátótit nagyon kedveltem. Remélem, tudja, hogy mibe ment bele.

tényleg túlbecsültelek, akkor nem firkálok neked

Mindig a Bajnokon szoktam fennakadni, de a lista nem teljes az István, a király, a János Vitéz nélkül, és hallok mostanában valami bábszínházi ízléstelenségről is, ami tekintetbe véve, h. bábszínházba általában gyerekeket visznek, hajmeresztő. Kihagytam a Schilling család mesterműveit.

Valamit tényleg kéne tenni, h. ezt a "szellemiséget" NE lehessen újratermelni, tulajdonképpen mindegy, kinek a pénzén, viszont biztosan elrontott életek kárán. Azokat a fiatal évek,et mikor valami megélhetést nyújtó szakmát kell tanulni, nem lehet visszahozni, ha egyszer elmúltak valami egészen mással.

A családi, iskolai, az önnevelés társadalmi csődjével szembesít az, h. minderre a trágárságra, devianciára, ízléstelenségre VAN közönség. Remélhetőleg nem lesz ez mindig így.

,,A családi, iskolai, az önnevelés társadalmi csődjével szembesít az, h. minderre a trágárságra, devianciára, ízléstelenségre VAN közönség. ,,

Kozma Imre atya így fogalmazta meg: ,,Olyan új világrend van kialakulóban, amelynek egyetlen akadálya a keresztény gondolkodás, pedig a keresztény értékrend a béke záloga is,,

A keresztény értékrend: a tradicionális értékeket és a valláserkölcsi szabályokkal összhangban álló életvitelt preferálja. Elsődleges értékek a család, a nyugalom, a béke, a megbecsülés, a hit.

Amit pedig az Alföldi féle értékrend képvisel a fogyasztói-hedonista értékrend. Melynek értékrendje: számára a legfontosabb elv, hogy jól érezze magát, ezért minden perc szépségét át kell élni. Életfilozófiája: a "mának élni", mindent birtokolni, a személyes szükségleteket maradéktalanul kielégíteni, az érzéki örömöket maximálisan kihasználni. Másként és röviden fogalmazva: egoista értékrend, amely nem tisztelt semmi mást csak önmagát.
Alföldi általi rendezés is ezt sugallja. Akár úgy is nevezhetnénk: ripacskodás.

A kereszténység alapvetően abban különbözik a liberalizmustól, hogy nem féloldalas, tehát nem individualista, hanem a szeretetben figyelembe veszi a másik szempontjait is. S az tény, hogy a klasszikus nagy művészeti alkotások vagy tudatosan, vagy öntudatlanul a keresztény elveket fogalmazzák meg művészi nyelven és kifejezőeszközökkel.

Nem olvastak elegen a régi neveden? Hidd el, nem a nevedtől függ, hanem attól, hogy semmi értelmeset nem lehet tőled olvasni, mégis úgy adod elő, mintha te lennél itt a főnök.
Csinálhatsz új nevet, szerintem már ezt is csak a pajtásaid látják.

Apus, nem látsz a szemedtől? Már olvasni sem tudsz az elvakultságtól? A művészetekről írtam!

Hát, azt nem igazán értem, h. a klasszicizmus hogyan ronthatja meg az ifjúságot, viszont tapasztaltam, nagyon belvárosi, tiszta leány gimnáziumba járva, h. azok, akikre gondolsz, korábban kezdtek nemcsak érdeklődni a másik nem iránt. Egyébként NEM voltak sokan és még azt sem mondanám, h. ők lettek volna a legjobb tanulók. Szabadosabbak voltak.

Az általam tisztelt Bereményi, őszinte csodálkozásomra, ezt szintén kifejtette a Vadnai Bébiben, mely irodalmi műnek NEM is volt megérdemelt visszhangja, pedig érdekes és jó könyv, több szempontból is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés