Ötéves Merkel menekültpolitikája

2020. szeptember 1. 7:49
2015 és 2019 között több mint másfél millióan nyújtottak be a menedékkérelmet Németországban.

Öt éve, hogy a német kancellár bejelentette: megnyitja Németország határait több mint egymillió szíriai menekült előtt, számol be az Euronews. A berlini döntés nyomán a menekültkérdés az európai politikai színtér egyik legnagyobb vitájává vált.

2015 és 2019 között több mint másfél millióan nyújtottak be a menedékkérelmet Németországban, amely így a világon az ötödik, legtöbb menekültet befogó országává vált.

„Komolyan érdekelne, hogy ha a kancellár asszony nem nyitja meg a határokat ezek előtt az emberek előtt, akkor mi történt volna velük, akik a bombázások elől menekültek el, mindenüket hátrahagyva?” – mondta Alamin Abdulaziz, az egyik hamburgi menekült-érdekvédelmi szervezet illetése.

„Lehetőségem volt tanulni és dolgozni. Láttam, hogy van jövőm” – mondja egy egykori menekült, ma már német állampolgár.

Merkel menekültpolitikája azonban nemcsak az ellenzéken, de saját pártján, a Kereszténydemokrata Unión belül is megosztottsághoz vezetett. Ami a lakosságot illeti, a menekültek integrációjának fontosságát illetően is megoszlottak a vélemények, és nem utolsó sorban a politikai szélsőségek térnyerése is ennek tudható be: mindenekelőtt az Afd erősödése.

(Euronews)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Komolyan érdekelne, hogy ha a kancellár asszony nem nyitja meg a határokat ezek előtt az emberek előtt, akkor mi történt volna velük, akik a bombázások elől menekültek el, mindenüket hátrahagyva?
Mondjuk nem hagytak volna hátra 600 szexuálisan abuzált germán nőt a kölni dóm előtt és a német adófizetők nem basztak volna el olyan 120 milliárd eurót a semmire, meg nem ugrott volna meg az erőszakos bűncselekmények száma, nem épülne még pár száz mecset és a németeknek lenne esélyük a jövőben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés