Fekete-Győr: Gyurcsány elveszítette a kontrollt saját pártja felett

2020. augusztus 25. 11:26
A DK-Momentum-vita folytatódni látszik.

Mint arról korábban írtunk, a Momentum elnöke szerint Gyurcsány Ferenc megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Fekete Győr András a Blikk.hu szerint úgy fogalmazott:

Gyurcsány Ferenc „a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni.

Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából”.

„Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja”

A hír kapcsán Vadai Ágnes közösségi oldalán megosztott írásában azonban hamar nyilvánvalóvá tette, hogy „Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja”, sőt, a DK alelnöke hozzátette, „aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van”.

Fekete-Győr András visszaszólt

A Demokratikus Koalíció képviselőjének posztja kapcsán a Magyar Hang felkereste a Momentum elnökét, aki a portálnak azt nyilatkozta, „úgy látja, Vadai ezekkel a mondataival megsértette szavazók százezreit. Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc nem kedvelése nem jelenti azt, hogy valaki Orbán mellett lenne” – jelentette ki a pártelnök.

Fekete-Győr András a portálnak arról is beszélt, hogy szerinte „Gyurcsány is belátta, az ő vezetésével nem tudna Magyarország megújulni”. A pártvezetőtől megkérdezték, hogy miért nem tudna, mire a Momentum elnöke azt felelte: „Azért, mert

Gyurcsány Ferenc vezetésével 2010 előtt káoszba vezették az országot”

Gyurcsány: Zárjuk le ezt a gyerekes beszélgetést!

„Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda. Szolgálni fogom az új kormányt” – írta közösség oldalán Gyurcsány Ferenc a hír kapcsán. A DK elnöke szerint „Nem kell találgatni, üzenni, szivárogtatni”, helyette beszélni. „Ha mondani szeretnék valamit, elmondom” – jelentette ki a pártelnök.

Feket-Győr: „A DK elnöke elveszítette a kontrollt”

A DK-Momentum-vita azonban folytatódni látszik. A Népszava online felületén kedden megjelent interjúban ugyanis Fekete-Győr András a gödi konfliktus, valamint az ellenzéki együttműködés kapcsán úgy fogalmazott: „Nekem úgy tűnt, hogy

a DK elnöke elveszítette a kontrollt saját pártja felett”.

A Momentum elnöke szerint ez ráadásul „már a manipulált hangfelvételnél elkezdődött, és a gödi DK-sok nemet mondásával folytatódott”. 

Arra a kérdésre, hogy az ellenzék együttműködésének érdekében „hogyan lehet egyszerre jobb- és baloldali, valamint liberális programot alkotni?”, a Momentum elnöke a következő választ adta: „a közös munka most ott tart, hogy minden párt programjában megkeressük a közös pontokat, valamint az ellentéteket is. Ha ez megtörtént, könnyebb lesz válaszolni erre.”

A Népszava interjúját a Momentum elnökével ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: Facebook

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért gondolja a Fegyőr, hogy a választásokig elfelejtjük azt, hogy teljesen alkalmatlanok koalícióra?
Amúgy nekem is tetszik a dolog! Az ötvenes években ezen elvtársak és családjaik felmenői ezeket a "demokratikus vitákat" a másik felakasztásával, agyonverésével oldották meg.
Ezek sem különbek, csak nem látszik, hogy maradtak volna régi eszközeik.
Édes Istenem, vissza ne jöjjenek ezek!

Beszól, majd visszamászik Fletó hátsójába.

Ez fog menni 2022-ig.

Közös pont:
- O1G
- a brüsszelita ballib kánon mantrázása

Ennyi.

Ez az alapképlet.

Ez a gyerek tényleg nincs képben. GyF nem csak a saját pártját, hanem az összegyurcsányozódott momentumot is a markában tartja. Beleszaladtak az ölelésébe, nincs menekvés:-))))

Dobrev Klein kontrollálja Ferit..

Egyébként most beugrott, hogy nemrég a Momentum tisztújításán szinte minden pátvezetés által jelölt arcot - a sztárpolitikus Donáth Annától Berg Dánielig - kiszavaztak az elnökségből... akkor most melyik pártban is gyenge az elnöki kontroll?

Jó a kép:-)
GyF vörös léppel majd felrobban, Fegyőr meg bután mondja a magáét:-)))

Igaz, hogy sok kérdőjelet indukál a jövőt illetően a sok belső ellenzéki torzsalkodás, ami akár el is altathatja a kormánypárti szavazókat, vagy talán pont ez a cél?

Kunhalmi azt nyilatkozta, hogy a most formálódó összefogás, az egy jelölt mögé történő felsorakozás bármit is hozhat 22-ben. magam is osztom ezt a véleményt.

Vitathatatlan tény, hogy ma nincs egyetlen egy olyan ellenzéki párt sem, amely önmagában rendelkezne kormányváltást garantáló társadalmi támogatottsággal. A nagy rendszerváltó MSZP a darabjaira hullott, tagságát a biológia gyéríti erősen, nincs értelmisége, már csak szatellit szerepet játszhat, összefogás nélkül be sem jutna a parlamentbe.

A történelmileg, családilag, egzisztenciális okokból Orbánt gyűlölők, a nemzetközi tőke érdekeit képviselő DK-t tévesen baloldalinak gondolók legnagyobb gyűjtőpártja a DK.

A Momentum egy kényszerpályán mozog, az ellenzéki térfélen messze a legnagyobb értelmiségi bázissal rendelkező pártként émelyeg a régi, szakmailag és morálisan is alkalmatlan, erodált szocialistává, retorikai szinten progresszív európaivá öltöztetett kommunistáktól.

Ugyanakkor politikai Mariana-árok választja el a konzervatív nemzeti oldaltól is. Mindentől, amit a szuverenitás, a konzervatív identitástudat kifejez. A Momentum - s ebben egyezik Dobrevékkel - az Európai Egyesült Államokban hisz, s mindent megtesz a nemzeti princípiumok felszámolása, a család, a vallás, a hagyományos társadalmi kötőszövetek felbomlasztása érdekében. A CEU, egyébként nagyon felkészült, nagy tudású szociológusa, Kovács András a legutóbbi országgyűlési választások kapcsán végzett felmérése alapján megállapította, hogy a magyarországi zsidóság európainak vallja magát, s nem magyarnak.

A Momentum számára egyfelől szagos az egész ellenzéki tábor, bár az meglepett, hogy a nyilasokkal összeborultak, másfelől e tábor nélkül nem lesz esély küldetésük kiteljesítésére.

A jelenlegi konzervatív nemzeti kormány, amely keresztbe feküdt a globális nagytőke Európa iszlamizációját célzó erőfeszítéseinek, az európai nemzetállamok felszámolását célzó napi politikai lépéseknek, amely a lehetőség szerint nem kívánja Magyarországot a nemzetközi pénzintézetek örökös adósává alacsonyítani, nos ez a kormány útban van. De mennyire.

A nagytőke Nyugat-és Dél-Európát már "lemészárolta", de itt van gombócként az a Közép-Európai V4-es együttműködés, amely nem akar besorolni az új világrendbe, a mindennemű identitásától megfosztott Európai Egyesült Államokba, az új gyarmatbirodalomba.

Lengyel-cseh-szlovák-magyar relációban óriási erők, pénzek mozognak ezen ellenállási góc leküzdésére. S mindenütt az élvonalban vannak a nyugatról, a nagytőke által finanszírozott politikusok, pártok, felforgató civil szervezetek. Ez utóbbi feladatara nálunk a Momentum a legalkalmasabb, mivel legkevésbé köti a rög.......

Az MSZP, DK szavazói között még ott vannak azok is, akik ugyan lenyalták a tejfölt a 90-es genszterváltáskor, de még pislákol bennük némi nemzeti gondolat is, eszükbe jut, hogy baloldalnak volt nemzeti irányvonala, szellemi műhelye is, s nem váltak teljesen kozmopolitákká.

Az ellenzéket a nyugati bankok fogják a vezéri sátorban összerakni, minden egyéb, mi védjük a szegényeket, szegény idősek, Orbán lop, késnek a vonatok, nem elég zöld a fű, csak a koreográfia része.

Fegyenc saját maga felett is elvesztette az önkontrollt: az arcára van írva az alkoholizmusa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés