Melyik irányba indul el novemberben Amerika?

2020. augusztus 14. 16:50
Vízválasztó választás előtt áll az Egyesült Államok. A két nagy párt alapjaiban más világlátás alapján, alapjaiban más politikai víziót, jövőképet kínál a szavazóknak. Sokan a korszakváltás előszelét érzik a levegőben a globális folyamatokat szemlélve, így különös tétje van a küszöbön álló elnökválasztásnak: hosszú évekre eldőlhet Amerika iránya.

Történelmi távlatokban is ritkán volt ennyire megosztott az amerikai nemzet, mint 2020-ban. A régi-új társadalmi konfliktusok felerősödőben, a két politikai párt által megtestesített két társadalmi, gazdasági vízió végletesen polarizálttá vált, a közös értékek közös halmazai szinte kiürültek.

Az amerikai elnökválasztás azonban nemcsak értékrendek, pártok, de ugyanúgy vezetői egyéniségek harca is. A héten pedig megismertük, kik állnak csatasorba a Republikánus, és immár a Demokrata Párt színeiben: a választók a kampány két és fél hónapja alatt dönthetnek a Trump-Pence és a Biden-Harris páros között.

Mit jelenthet Amerika számára most egy liberális vagy egy konzervatív győzelem? Joe Biden és Kamala Harris a megfelelő emberek-e a nagy várakozások és ígéretek megtestesítésére? Mennyire lesz erős a személyeskedő, negatív kampány?

Vendégünk: Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója, Amerika-szakértő.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Bident válasszák meg, az USA-nak vége.

Beérett az egyetemi oktatás....

Félelmetes jövő néz ki nekik innen nézve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés