Melyik irányba indul el novemberben Amerika?

2020. augusztus 14. 16:50

Vízválasztó választás előtt áll az Egyesült Államok. A két nagy párt alapjaiban más világlátás alapján, alapjaiban más politikai víziót, jövőképet kínál a szavazóknak. Sokan a korszakváltás előszelét érzik a levegőben a globális folyamatokat szemlélve, így különös tétje van a küszöbön álló elnökválasztásnak: hosszú évekre eldőlhet Amerika iránya.

2020. augusztus 14. 16:50
null

Történelmi távlatokban is ritkán volt ennyire megosztott az amerikai nemzet, mint 2020-ban. A régi-új társadalmi konfliktusok felerősödőben, a két politikai párt által megtestesített két társadalmi, gazdasági vízió végletesen polarizálttá vált, a közös értékek közös halmazai szinte kiürültek.

Az amerikai elnökválasztás azonban nemcsak értékrendek, pártok, de ugyanúgy vezetői egyéniségek harca is. A héten pedig megismertük, kik állnak csatasorba a Republikánus, és immár a Demokrata Párt színeiben: a választók a kampány két és fél hónapja alatt dönthetnek a Trump-Pence és a Biden-Harris páros között.

Mit jelenthet Amerika számára most egy liberális vagy egy konzervatív győzelem? Joe Biden és Kamala Harris a megfelelő emberek-e a nagy várakozások és ígéretek megtestesítésére? Mennyire lesz erős a személyeskedő, negatív kampány?

Vendégünk: Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója, Amerika-szakértő.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. augusztus 16. 05:57
Egy üres szék képe szerepelt a frissen kiadott jogosítványon https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/08/14/szek_jogsi_usa_kep_tennessee_jade_dodd/ Hülyék Paradicsoma (igazolvány-automata jelenet) https://www.youtube.com/watch?v=WnlgEWpnDDk
neociprióta
2020. augusztus 16. 05:51
elérkezett annak is az ideje,hogy a hazaáruló, vén prosztatadaganat ellen megkezdjék a büntetőjogi eljárást és maradék éveire sittre basszák trump-ot....
simonvitéz
2020. augusztus 15. 10:56
Nos, 4 évvel ezelőtt a meglehetősen ismert, botrányoktól éktelenített, csillagászati mértékben ellenszenves Hillary Clinton majd 3 millióval több szavazatot kapott, mint Trump. Nem nyert, mert a média már elkönyvelte hogy nyer, és az emberek néhány kulcsállamban meg akarták mutatni, hogy nem a msm dönt helyettük. Meg persze voltak egyéb, jórészt gazdasági okai is. A demokraták ezt most jól kifundálták. A valodi elnökjelöltjuket elrejtették, lehet támadni a demenciája legelején járó Bident, ami egy idő után unalmas és kontraproduktiv lesz, hiszen mindenki tudja, hogy ő nem lenne sokáig elnök. Ez a nő meg az egymásnak ellentmondó nyilatkozatain túl jóval kevésbé támadható mint rikácsoló Killary. Iszonyú szoros lesz...
koronaszepe
2020. augusztus 15. 10:34
Trump egy gyakorló elmebeteg, aki rá szavaz az is. Mit lehet arra mondani, aki szerint a COVID-19 ellen az intravénásan beadott kézfertőtlenítő a megoldás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik