Újpesten főzik a világ egyik legjobb ginjét

2020. augusztus 12. 9:29
És ezt nem ők mondják magukról, írta meg a Forbes.

Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az alig másfél éve debütált Opera Gin Budapest, számol be a Forbes. Az első, Budapest belterületén található szeszfőzde rekord pontszámot szerzett a világ talán legrangosabb ginversenyén.

A Londonban 1969 óta minden évben megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat Verseny (IWSC – International Wine & Spirit Competition) mára a legismertebb globális szakmai versennyé nőtte ki magát. A szervezők augusztus 7-én hozták nyilvánosságra a párlat (Spirit) kategóriák eredményeit. Eszerint, a London Dry Gin kategóriában 2020-ban, kiemelkedően magas pontszámmal aranyérmes lett egy újpesti főzde terméke, az Opera Gin Budapest.
Advertisement

A cég közleményéből kiderül, hogy több mint 800 gint neveztek az idei versenyre, összesen két kategóriában. A szigorúbb szakmai elvárásokat előíró London Dry Gin kategóriában a 224 indulóból a magyar Opera Gin a 4. legmagasabb pontszámot szerezte: 100-ból 96-ot. Ezzel több száz éves hagyományokkal rendelkező világmárkákat és újhullámos főzdéket is maga mögé utasított az Opera Gin.

(Forbes)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legjobb pancsolt borokat meg az Aranyháromszögben kutyulják.

Csüt. du. a Budapest Marriott teraszán lehet kóstolni az Opera gint. FB-n fent van az event.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés