Újabb fegyelmi indult a gödi polgármester ellen

2020. augusztus 12. 10:05
A helyi képviselők Baloghot, a DK-sok a párttagságukat függesztették fel – közölte a Magyar Nemzet.

A gödi képviselő-testület ismét rendkívüli ülést tartott, amelyen újabb fegyelmi elindításáról döntöttek Balogh Csaba momentumos polgármester ellen. A városvezetőt egyúttal további 30 napra felfüggesztették az állásából. A Demokratikus Koa­líció helyi képviselői viszont a párttagságukat függesztették fel, mert nem akarnak behódolni a központi akaratnak. A testületi ülés nem volt mentes a bekiabálásoktól sem, az „Áruló, takarodj!” – skandálás a videó huszadik percében kezdődik el.

Ismét fegyelmi eljárást indított a gödi képviselő-testület Balogh Csaba momentumos polgármester ellen a szervezeti és működési szabályzat és a beszerzési szabályzat megszegése, illetve a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyása miatt. Egyúttal újabb 30 napra felfüggesztették állásából a városvezetőt. Ismert, a tavalyi önkormányzati választásokon még Balogh Csabát támogató ellenzéki koalíció felbomlott, korábbi támogatói fel is jelentették pártjuk vezetőinél a momentumos polgármestert, akit emberileg és szakmailag is alkalmatlannak tartanak, majd jú­lius 17-én felfüggesztették állásából és fegyelmit indítottak ellene.

Hiába ült le Gyurcsány és Fekete-Győr

Hétfőn ugyanakkor hiába egyeztetett négyszemközt Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András a gödi belső ellenzéki háborúval kapcsolatban, a Demokratikus Koalíció helyi képviselői inkább felfüggesztették a párttagságukat, mint hogy behódoljanak a központi akaratnak. A Momentum elnöke ezt el is panaszolta az ATV-ben. Fekete-Győr András szerint találkozójuk Gyurcsánnyal konstruktív volt, és saját politikusai végre betartották az egyez­ség rájuk vonatkozó részét. A DK három gödi képviselője azonban nem engedelmeskedett a felszólításnak. Hozzátette, együtt tudnak működni Gyurcsányékkal, de ahhoz az is kell, hogy a DK tagjai is fegyelmezettek legyenek.

Zajlik a belháború

A gödi ellenzéki belháború kapcsán a Momentum Mozgalom felszólította a Demokratikus Koalíciót, a Jobbikot és az LMP-t, hogy azonnal zárják ki soraikból azokat a képviselőket, akik elárulták az ellenzéki összefogást. A DK helyi politikusai, Lőrinc László alpolgármester, Szilágyi László, a pénzügyi bizottság tagja, önkormányzati képviselő és Tóth Ágnes, a párt Pest megyei képviselője úgy döntött, hogy miután a momentumos polgármestert felfüggesztették állásából, kifejezetten sikeresen működött a testület, így továbbra is a helyi érdekeket tartják szem előtt, és nem a pártjuk központi akaratát. A párttagság felfüggesztését egyébként még a hétfői rendkívüli testületi ülés kezdetén jelentette be Szilágyi László.

A hétfői ülés egyetlen napirendi pontjaként védiratról szavazott a testület. Balogh Csaba ugyanis a bíróságon támadta meg az ellene korábban elindított fegyelmit és a felfüggesztését. A testületnek törvényi kötelessége volt védiratot benyújtani a bíróságon a kereset ellen. Szilágyi László előterjesztőként ismertette a dokumentum lényegét. A grémium álláspontja szerint Balogh a törvényben előírt nyolc napon belüli határidőből kicsúszva, késve nyújtotta be a keresetét, ezért annak elutasítását kérik a bíróságtól. A védirat szerint Balogh megállapítása, hogy a pandémia alatt a kormányhivatal nem vizsgálta a tevékenységét, egyszerűen nem igaz – írta meg a Magyar Nemzet.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

arulo takarodj, fasza
ilyenkor miert nem csapjak le a magas labdat a fidesztol hogy ez mennyire a legsotetebb idoket idezi?

OFF: Emberek, én x-eltem ezt a Tehetetlen Dodó nevét ellopó nicktolvajt. Kérlek, hogy ezt ti is tegyétek meg.
Hsz-ei a béka segge alatti színvolnalon vannak, voltak. Amúgy pedig szar tolvaj.

Dehogy. Taktikai húzás. Gyurcsány megígérte, hogy DK-sok nem mennek be a szavazásra. Nem is mentek. :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés