Kásler felszólította a lakosságot, hogy vegye komolyan a járványveszélyt

2020. augusztus 10. 15:53
A miniszter kiemelte, hogy amennyiben továbbra is fegyelmezetlenséget tapasztalnak, felülvizsgálják az eddig meghozott szabályokat.

Kásler Miklós videót tett közzé a Facebookon, amelyben felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy tartsák be a járványhelyzet miatti óvintézkedéseket – írja a Portfolio.

Kásler elmondta, hogy az azonosított fertőzések száma Magyarországon is nőtt a napokban a kórházban ápoltak számával egyetemben. Továbbá kiemelte, hogy az NNK kimutatta a vírust a szennyvizekben is, ami ugyancsak fokozza a járványveszélyt.

A miniszter aggodalmát fejezte ki, mert „a nyári szünidő alatt veszítettünk a fegyelmezettségünkből. Nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot” – fogalmazott. Emellett problémaként jelölte meg, hogy az emberek zárt térben nem tartják az elvárt távolságot, valamint a szabadtéri rendezvények alatt nagy a torlódás a mosdók környékén.

„Aggodalommal fordulok önökhöz és kérem önöket arra, hogy most a szeretteiket a távolságtartással tudják segíteni, nem a testi közelséggel” – mondta,

Amennyiben a lakosság továbbra is fegyelmezetlenül viselkedik, felül kell vizsgálni az eddig meghozott szabályokat – hangsúlyozta.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nagyobb fegyelem "jó befektetés", mert akkor nem kell szigorítani. S fordítva, a fegyelmezetlenség árát is meg kell fizetnie mindenkinek.

Merkely még egy fontos dolgot mondott. Jelentősen nőtt a fiatalabb ( 40 alatti) fertőzöttek aránya. Nyilvánvalóan ez a legmozgékonyabb korosztály.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés