Ezer tonna gázolaj ömlött a tengerbe Mauritiusnál

2020. augusztus 10. 14:53

A panamai zászló alatt közlekedő, rakomány nélküli japán hajó július 25-én feneklett meg a szigetállam partjainál.

2020. augusztus 10. 14:53
null

Múlt hét csütörtök óta szivárog az olaj egy zátonyra futott japán tartályhajóból Mauritiusnál. A katasztrófa elhárítására most Japán is szakértőket küldött az Indiai-óceánban fekvő szigetállamba – írja a Euronews. Mauritius-nak nincsenek meg a megfelelő eszközei egy ekkora katasztrófa elhárításához, ezért a szigetállam első körben Franciaországhoz és az ENSZ-hez fordult segítségért. 

Véleményünk szerint mindez az olajtól való függésünk egyenes ági következménye, ráadásul ezt az olajat mégcsak nem is Mauritiusra vitték, hanem Kínából Brazíliába. Mégis, akik most kénytelenek foglalkozni vele, azok az afrikaiak, a mauritiusiak” – mondta Happy Khambule, a Greenpeace Africa klíma- és energiaügyi kampányfelelőse. A panamai zászló alatt közlekedő, rakomány nélküli japán hajó július 25-én feneklett meg. Pénteken hirdették ki az ökológiai vészhelyzetet: a tartályban lévő 3800 tonna gázolajból eddig ezer tonna ömlött a tengerbe.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. augusztus 11. 11:02
A milliárdosok azt csinálnak amit akarnak és ahogy akarják mindeggy mi történik, ilyen zászló olyan zászló és nincs sehol ,a törvények csak a kis embereknek szólnak.
Palpatine
2020. augusztus 10. 14:59
Nem kár ezért a nyavalyás bolygóért. A Halálcsillag sokkal szebb és fegyelmezettebb élőhely lesz majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik