Emberölés miatt nyomoznak a Sátoraljaújhelyen elhunyt rab ügyében

2020. augusztus 10. 14:54

Az ügyészségi szóvivő szerint a dühöngő fogvatartott az intézkedés során rosszul lett, majd eszméletét vesztette.

2020. augusztus 10. 14:54
null

Emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben július végén történt haláleset ügyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője az MTI megkeresésére hétfőn. Kovács Katalin közleményében azt írta: az ügyben „a nyomozó ügyészek elvégezték a helyszínen szükséges eljárási cselekményeket, azonban a tényállás teljes körű felderítése összetett szakértői vizsgálatokat követően történhet csak meg”. Hozzátette: eddig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

A büntetés-végrehajtás honlapján július 23-án jelent meg egy közlemény, miszerint elhunyt egy 34 éves fogvatartott a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. Egy 34 éves jogerős büntetését töltő fogvatartott dühöngő magatartást tanúsított és támadólag lépett fel, amellyel a felügyelet felszólítására sem hagyott fel, ezért vele szemben szükségessé vált a kényszerítő eszköz alkalmazása – írták akkor közleményükben. A börtön egészségügyi személyzete azonnal megkezdte újraélesztését, amit az Országos Mentőszolgálat kiérkező munkatársai folytattak, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni – közölték akkor.

(MTI)

Fotó: Zárka a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új épületszárnyában az avatás napján, 2020. július 13-án. Az ország tíz büntetés-végrehajtási intézetében 2750 új férőhely létesült. MTI/Vasvári Tamás

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2020. augusztus 10. 19:09
Uraim, a cigányok köztudomásúan mindig igazat mondanak, tehát nekik kell hinni. Ergo ez a szegény ártatlan roma is a rászistákok áldozata.
Bitrex®
2020. augusztus 10. 18:47
Ilyen ez a popszakma. Ha nem lett volna bűnöző, akkor nem kerül börtönbe, és még ma is a muskátlikat öntözgethetné az ablakpárkányon.
bajai
2020. augusztus 10. 18:29
Nem vagyok tájékozott. A konkrét ügyben végképp. Ugyanakkor úgy tudom, és azt gondolom, hogy helyesen, az ilyen ügyekben le kell folytatni a nyomozást. Ha igaz, a hóhért is perbe fogják minden akasztás után. Aztán felmentik. Ez csak legenda?
bunko_jobbos
2020. augusztus 10. 17:29
Nem értek a joghoz, de szerintem, ha már jogerős a büntetés, akkor ki lehet tenni a képét kitakaríás nélkül. Megértem azt a szabályt, hogy amíg nem ítélnek el valakit, addig ne mutassák az arcát, mert lehet, hogy ártatlan, és akkor az utcán ne mutogassanak rá ujjal. De ha jogerős, akkor tegyék már ki az ocsmány pofáját! Ne legyen már ennyi joga a rohadéknak! Remélem, hogy az emberölés bűntette arra vonatkozik, hogy előtte valaki valamilyen szerrel megitatta, azaz nem a börtönőröket fogják vizsgálni. Majd meglátjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik