Emberölés miatt nyomoznak a Sátoraljaújhelyen elhunyt rab ügyében

2020. augusztus 10. 14:54
Az ügyészségi szóvivő szerint a dühöngő fogvatartott az intézkedés során rosszul lett, majd eszméletét vesztette.

Emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben július végén történt haláleset ügyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője az MTI megkeresésére hétfőn. Kovács Katalin közleményében azt írta: az ügyben „a nyomozó ügyészek elvégezték a helyszínen szükséges eljárási cselekményeket, azonban a tényállás teljes körű felderítése összetett szakértői vizsgálatokat követően történhet csak meg”. Hozzátette: eddig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

A büntetés-végrehajtás honlapján július 23-án jelent meg egy közlemény, miszerint elhunyt egy 34 éves fogvatartott a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. Egy 34 éves jogerős büntetését töltő fogvatartott dühöngő magatartást tanúsított és támadólag lépett fel, amellyel a felügyelet felszólítására sem hagyott fel, ezért vele szemben szükségessé vált a kényszerítő eszköz alkalmazása – írták akkor közleményükben. A börtön egészségügyi személyzete azonnal megkezdte újraélesztését, amit az Országos Mentőszolgálat kiérkező munkatársai folytattak, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni – közölték akkor.

(MTI)

Fotó: Zárka a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új épületszárnyában az avatás napján, 2020. július 13-án. Az ország tíz büntetés-végrehajtási intézetében 2750 új férőhely létesült. MTI/Vasvári Tamás

 

 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ügyvédek, ügyészek, bírók már dörzsölik a kezüket.

Szegény rejtett rejtett erőforrás! Most lesz csak igazán rejtve!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés