Ma elkezdődött az elnökválasztás Fehéroroszországban

2020. augusztus 09. 12:08

Hosszú nap lesz ez, amely remélhetőleg nem vérfürdővel, de szabadsággal végződik majd.

2020. augusztus 09. 12:08
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Ma elkezdődött az elnökválasztás Fehéroroszországban ami azt jelenti, hogy a twitter posztok szerint pár órája a fővárosban Minszkben lelőtték az internetet, tankszállító konvoj tart több fotó szerint is a fővárosba, katonák állítottak fel ellenőrzőpontokat, az ellenzék jelöltjének kampánycsapatából több embert lecsuktak, maga az ellenzéki jelöltet ismeretlen helyen bujtatják, a hatóságok elől.

Egyébként ugye maga az ellenzéki jelölt is csupán az egyik letartoztatott ellenzéki politikus felesége, aki magáról azt állítja nem ért a politikához, most Lukasenkát akarja megbuktatni aztán új választást kiírni. Ezért is csatlakozott hozzá másik két ellenzéki jelölt felesége, akik közül egyikük szintén a börtönben ül, a másik pedig elmenekült az országból.

Szvetlána Tyihanovszkaja ellenzéki fehérorosz jelölt egyébként maga is elküldte az országból a gyerekeit biztos ami biztos.

Mindeközben rekordrészvétel látszódik eddig az országban, a moszkvai követségen majd egy kilométeres sor vár a szavazásra.

Azt kb senki se gondolhatja komolyan, hogy a választást ne csalná el Lukasenka hivatalban lévő diktátor, a kérdés mi történik majd a voksolás vége után. Hosszú nap lesz ez Fehéroroszországban, amely remélhetőleg nem vérfürdővel, de szabadsággal végződik majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. augusztus 09. 17:45
Már megint előre futottál köcsög! Várjuk meg a végét inkább. Az ólomöntéshez te azért elég ostoba vagy.NE ERŐLTESD!!!
silenceCZ
2020. augusztus 09. 14:54
a ti szabadságotokat Ukrajna is kipróbálta ( meg előtte mi is ) . Győz a demokrácia, nyugati szabadrablás indul, szegénység elmélyül, de cserébe a "demokrata" fehérorosz vezetést meghívják párszor Brüsszelbe meg Washingtonba... vagy most más lenne a forgatókönyv?
Skankhunt42
2020. augusztus 09. 14:50
Ukrajjnának is milyen jól megérte a " demokratikus forradalom". El lehetett adósítani az országot, fel lehetett vásárolni a jóminöségü termöföldeket, a szegénység nagyobb mint valaha, sikerült megosztani az országot. Még Biden fiának is sikerült zsíros álláshoz jutnia. Not nyernek Fehéroroszország az ellenzék gyözelmével? A zsidó nagytökének újabb kiaknázható gyarmatot? Ennek örül Jámbor? Hogy a felforgató NGO- k után tözsdecáoák lopják szét Fehéroroszországot mint Ukrajnát?
zakar zoltán béla
2020. augusztus 09. 14:29
Menj oda tüntetni! Vidd MAGADDAL: Boesme-Fegyőr-Timi-...-t! Ave lombocskám a tűlevelűn!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik