Trump megtiltott minden tranzakciót a TikTok és a WeChat kínai anyacégével

2020. augusztus 07. 07:23

A TikTok ellen több amerikai kormányzati kifogás merült fel.

2020. augusztus 07. 07:23

Az amerikai elnök betiltott csütörtökön mindenfajta tranzakciót a TikTok videomagosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat üzenetküldő szolgálatot működtető Tencent kínai internetes óriással. Az amerikai polgárokra és vállalatokra vonatkozó tilalom az elnöki rendelet megjelenése után 45 nappal, vagyis szeptember 20-án lép életbe.

A TikTok ellen több amerikai kormányzati kifogás merült fel. Donald Trump elnök és Mike Pompeo külügyminiszter is nyíltan bírálta a céget. Álláspontjuk szerint a TikTokhoz amerikai állampolgárok adatai kerülnek, ami veszélyes, mert egy 2017-ben Pekingben elfogadott törvény értelmében a kínai vállalatok kötelezhetők arra, hogy együttműködjenek az ország nemzetbiztonsági szerveivel.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. augusztus 07. 09:42
Toporzékol amerikai nagyon hogy Kína lenyomja őket. Különösen beindultak most hogy kiderült hogy Irán négyszáz millárd dollárnyi támogatást fog kapni Kínától. Táncol a kipa az izraeli "lobbisták" fején olyan mérgesek
Mich
2020. augusztus 07. 09:38
Ez kellene az összes kínai és AMERIKAI céggel szemben!
Világlátó
2020. augusztus 07. 08:38
A Facebook és a Twitter ugyanazt csinálja, sőt, sokkal durvábban. És pont ez a két közösségi óriáas cenzúrázza Trumpot meg az ottani "jobboldalt". Először az amerikai gigacégeket kellene szabályozni! És nem csak Ameriákában, Magyarországon is. Egyre durvább itt is a jobbos, illetve keresztény beállítotságú média, vélemények és kommentelők cenzúrázása. Kamu Geri sose nyert volna az aljas Facebook-cenzúra nélkül.
barnabibambi
2020. augusztus 07. 07:50
Mindenki tudja hogy a Goole és a Winamerikai és adathalász ! Szóval a bagó mondja a verébnek hogy nagy fejü! Mellesleg én az egész világon betiltanám az USA szoftverek és hardverek árusítását és használatát. Rengeteg olyan szoftver és hardvergyártó van akik tökéletes rendszerelemeket használnak.Mellesleg sok állam az álami hivatalokba nem engedi az USA szoftverek használatát mert az USA titkosszolgálatok mindenhová bekukkantanak és az infót felhasználják az illető álam ellen politikai,katonai és gazdasági céllal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik