Elmarad az idei Kurultaj

2020. augusztus 07. 13:26

Az eredeti tervek szerint szigorú korlátozásokkal, bizonyos programok törlésével tartották volna meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét.

2020. augusztus 07. 13:26
null

Elmarad az idei Kurultaj, a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, amelyet  augusztus 21. és 23. között tartottak volna a Bács-Kiskun megyei Bugacon – közölte a szervező Magyar-Turán Alapítvány pénteken az MTI-vel. „A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani” – fogalmaztak a szervezők.

Az eredeti tervek szerint szigorú korlátozásokkal, bizonyos programok törlésével tartották volna meg a Kurultajt. „Folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal, nyomon követve a járványhelyzet alakulását, egészen mostanáig mindent megtettünk a Kurultaj megrendezésének érdekében” – írták. Mostanra azonban új helyzet alakult ki a rendezők számára, a környező országokban egyre romlik a járványügyi helyzet és Bugac lakosai is aggódtak. „A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek” – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. augusztus 07. 17:57
Mint ahogy sajnos elmarad a híres Harsányi Szürkemarha Fesztivál is!!!! Nem lesz szalmavár, rackanyáj, szürkemarha gulya, csikós- és huszárbemutató, állatmustra és állatsimogató.
jolly77
2020. augusztus 07. 13:47
az idei mi?
Rugo
2020. augusztus 07. 13:44
Bölcs döntés, remélem jövőre megrendezhetik.
Szuverén maffiaállam
2020. augusztus 07. 13:37
Turulprájd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik