Nyílt háború kezdődött a DK és a Momentum között Gödön

2020. augusztus 5. 9:26
A gödi önkormányzat belső feszültségeiről közölt részleteket az Index.hu.

A Demokratikus Koalíció állítása (2020. augusztus 4.): Hangfelvétel bizonyítja, hogy Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A Momentum reakciója (2020. augusztus 5.): A hangfelvétel manipulált, Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket, és minderről ők is küldtek egy részletet egy beszélgetésből, állításuk szerint az eredetit, amit itt lehet meghallgatni.

A szó szerinti leirat:

Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?”

Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit (Fidesz), Andrejka Zombort (Momentum), Hlavács Juditot (független). Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok.

A Momentum elnöksége szeretné rendezni a gödi helyzetet, és őszintén remélik, hogy „a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi”. Balogh és a többi munkatársa között már jó ideje egyre feszültebb a viszony – írta meg az Index.hu.

Az alábbiakban a Momentum saját honlapján megjelent reakciójából idézünk:

Tegnap este jelent meg a Demokratikus Koalíció honlapján egy hangfelvétel, amelyben azt állították, hogy Balogh Csaba fideszes képviselőre akarta cserélni Göd LMP-s és DK-s alpolgármestereit. A DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket – ezt az eredeti, a kivágott mondatrészt tartalmazó hangfelvétel közzétételével bizonyítjuk. Bár a Momentum elnöksége a helyi konfliktusok ellenére országszerte elkötelezett a közös önkormányzati városvezetés mellett, nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy bármelyik koalíciós partnerünk a Fidesz módszereivel támadjon minket. A hangfelvétel bizonyítja, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket.

Éppen ezért őszintén reméljük, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. Ennek tisztázása, valamint a gödi helyzet békés rendezése érdekében a Momentum elnöksége felszólítja koalíciós partnereit, hogy:

1. Szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, ne árulják el a választók akaratát!
2. Szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára!
3. Határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől, ne éljenek vissza a választók bizalmával!

A Momentum elnöksége a mai nap folyamán minden érintett párt elnökségéhez levélben fordul a gödi helyzet országos rendezése érdekében. Senki nem engedheti meg magának, hogy az ellenzéki együttműködést megcsúfolja, végképp nem ilyen eszközökkel. A vágott hangfelvétel nyilvánossághoz való eljuttatása miatt megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobrev Klein megpuccsolta D-209-t, megverte Orbán Viktort, kivédte az államcsődöt, megette az mszp-t, visszaterelte a Jobbikot. FeGyőr domesztikálása ujjgyakorlat Ferinek.

Hajrá:-))))))))))

Orbán a hibás:-)))))
Ez komoly a HVG kommentelői szerint:-)
Orbán az egész ellenzéket kézben tartja és uralja, mozgatja-szerintük:-)))))

Válaszok:
legyetek | 2020. augusztus 5. 11:58

Kína meg kirobbantotta a III. világháborút az új biológiai fegyverével.

Ez egy múlt nélküli ember, Gödre is elég frissen jöttek. Akik rászavaztak, megérik a pénzüket, ugyan mit hittek? Pintér jó lenne, de csak új választás során kaphat szerepet. Előbb-utóbb csak kénytelenek lesznek új választást kiírni.

A független Hlavács Judit a volt gödi SZDSZ. Apukája, v. nagypapája orosz tanár volt itt, neki legalább van helyi beágyazottsága.

Ha a jelenlegi Gödöt összehasonlítom a nagyszüleim falujával, inkább visszafejlődés van, a lakosság létszámától eltekintve.

Ki fognak egyezni. Ezt a fiaskót NEM engedhetik meg maguknak. Őszre rend lesz.

Kéne szólni az elvtársaknak, hogy szabad választások esetén az egymás
kinyírása politikai öngyilkosság. Működik, ha egypártrendszer van, de
itt és most...?

Mindenesetre nagyon drukkolok mindkettőjüknek (-::

Két sovány tehén vörös mezőn feji egymást...

Ha Orbán ennyire ügyes, akkor nagyon nehéz lesz megindokolni, miért NE szavazzunk rá (-::

Válaszok:
pollip | 2020. augusztus 5. 12:47

Gondolom, a gödi választók ezerszer megbánták már, hogy erre a társaságra szavaztak.

Összefogááááást!

Én is ezen röhögök. :))))

Mélyen egyetértek Veled, le kell húzni a kormánypárti tábort a valóság talajára. Az út még közel sincs kikövezve a 22-es fideszes győzelemhez. Éppen most beszéltem telefonon az egyik ismerősömmel, két egyetemista fiával megszakadt a kapcsolata, már ami a politikai párbeszédet jelenti. A béke érdekében mindenről beszélnek, kivéve a belpolitikai helyzetet.

Gyermekei szerint ismerősöm az idős, maradi, nyelvtudása, tájékozottsága ellenére sem ért már semmit sem a világból, nem érez rá a jövőre, ami a két gyermek esetében a balliberális jövőképet testesíti meg, így tipikus fideszes szavazó.

Számtalan hasonló esettel találkoztam ismeretségi, baráti körömben. Orbán Viktor ma a legtehetségesebb politikus, de túl sokan vadásznak a politikai skalpjára, korlátlan anyagi források, média itthon és külföldön mozdulnak meg ellene, s az átlag magyar választó erősen motiválható.

Folyik egy békés, alkotó, a nemzet érdekeit mindenek fölé helyező kormányzás, s vele szemben egy erőszakos, agresszív, jól tervezett nagypályás letámadás.

A Fidesz harmadik ciklusában a Karc FM még mindig nem országos lefedettségű. Orbán Viktornak minél előbb létre kell hoznia egy, a 22-es választásokra történő felkészülést, az egyre aktívabb ellenzéki megnyilvánulásokat kezelő irányító testületet. Holnap.

Nekem is megfordult a fejemben, mit tett le a gödi asztalra, hogy megválasztották?

Már fogalmazzák brüsszelnek a levelet, Cseh meg behívja a nato-t

"...nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy bármelyik koalíciós partnerünk a Fidesz módszereivel támadjon minket."

Anyátok picsáját, drogos kis buzik. Nem a Fidesz szokott manipulált felvételekkel próbálkozni, hanem az MSZP meg a DK.

Tényleg őrület. Borzalmas lehet így "dolgozni" és egy várost vezetni.

Szia! Nekem nomentum.
Utalják az időseket, az orvosokat, a tanárokat és a videkieket. Valamint ezeknek a kombinációt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés