Ez lett a BBC-ből?

2020. augusztus 03. 15:54

Az Index válsága kapcsán számomra elképesztő írást tett közzé a magyar média- és politikai viszonyokról a BBC magyarországi tudósítója.

2020. augusztus 03. 15:54
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Az Index válsága kapcsán számomra elképesztő írást tett közzé a magyar média- és politikai viszonyokról a BBC magyarországi tudósítója. Az írás minden, csak nem objektív, semleges és tárgyilagos.

Ez lett a BBC-ből?

De nézzük, mit is ír a tudósító: »azaz ember, aki az egypárti rendszernek való ellenállással került vezető szerepbe, most újra egypárti uralmat hozott létre. Azáltal, hogy elfoglalta az államot – a gazdaságot, a parlamentet, az alkotmánybíróságot, a médiát – azt kockáztatja, hogy nevetségesség válik.«

Miféle független elemzés ez?

Hogyan állíthatja egy valaha szebb napokat látott, a régi szép időkben még nagy nemzetközi tekintélynek örvendő médium, hogy Orbán Viktor egypárti uralmat hozott létre?

Most figyelmeztessük arra az evidenciára, hogy az ellenzék pártok, amelyek állítólag már nem is léteznek, az önkormányzati választásokon önmagukhoz képest egészen jó eredményeket értek el a fővárosban és a nagyvárosok egy részében? Idézzük fel neki a felméréseket, melyek szerint a Fidesz–KDNP jelenleg 51 százalékos támogatottságot élvez, ám ha a szövetségre készülő ellenzéki pártok szimpátiaadatait összeadjuk, akkor 43 százalékon állnak, tehát a 2022-es választásokon kiélezett küzdelem várható és semmiképpen sem lehet biztosra venni a kormányzó koalíció újabb győzelmét?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2020. augusztus 04. 20:04
Az előző hsz. annamannának szólt. Számomra érthetetlen módon, nem úgy jelent meg.
figyelő4322
2020. augusztus 04. 20:02
Úgy néz ki, hogy a történeted éppen az én 'pontomat' erősíti meg. Igazi, nyílt ellenzéki mozgalom NEM létezhetett, legfeljebb úgy- ahogy titkosan. Ha a kormány megfigyelhette, még néha hagyta is. Habár igazad lehet, hogy a 80-as évek második felére ez megváltozott. Akkorra már a fő- és középkáderek is hatalmuk, pénzük átmentésére játszottak. Nekem erről nincs személyes tapasztalatom, ugyanis a 80-as években már nem otthon éltem.
toef36
2020. augusztus 04. 15:30
Szegény BBC-s nem érti, a NÉP úgy dönt, ahogy neki jó, ahogy neki tetszik... Jön a 4. 2/3? S akkor hány párti a parlament? Legalább 2 párti! Számolni a nehéz...
Akitlosz
2020. augusztus 03. 23:21
"Hogyan állíthatja egy valaha szebb napokat látott, a régi szép időkben még nagy nemzetközi tekintélynek örvendő médium, hogy Orbán Viktor egypárti uralmat hozott létre?" Mert hány párti? "a kormányzó koalíció újabb győzelmét?" Milyen kormányzó koalíció? A KDNP meg a Lungodrom lenne a koalíció? :-) Vagy a szerző nagyon nem ért a politikához vagy az olvasóit nézi butának. Egyik sem valami örvendetes. Egyetlen párt kormányoz, taktikai okokból pártszövetség látszatát keltve, amit azonban maximum ez a Fricz vesz be, de valószínűbb, hogy még ő sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik