Vidnyánszky kinevezésével vége a SZFE függetlenségének és szabadságának

2020. augusztus 1. 12:23

Gy. Németh Erzsébet
MTI-OS
A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben ismerte el, hogy Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház kormányközeli igazgatóját választották a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének.

Pontosan az a forgatókönyv játszódott le a színművészetivel, mint minden, Fidesz által megszállt kulturális műhellyel: előbb csak ilyen-olyan okból tervezett átalakításokról beszélnek, amit a szakma és az érintettek beleszólása nélkül, tiltakozásuk ellenére valósítanak meg, hogy a végén aztán egy megbízható Fidesz-báb álljon az intézmény élére, véget vetve a szabad és független működésnek.

Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként végtelenül felháborít, hogy a gondolat-, vélemény- és művészi szabadság egyre korábban tűnik el, a hatalom ezeket már az egyetemen sem tűri meg, ezek után pedig már csak a NER-nek tetsző fiatalok juthatnak majd be a színművészetire. A DK szerint az a hatalom, amely a szabad kultúra ellen visel harcot, az a saját hazája és nemzete ellen háborúzik. A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.”

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vidnyánszky lábujjáig nem értek fel.

Egyébként ki volt pl. a Nemzeti Színház igazgatója azt MSZP-érában? Csak nem a kormányközeli (akkor hadd használjuk ezt a szót, következetesen!) Jordán Tamás? Aztán meg a szintén kormányközeli Alföldi Róbert? Azzal a különbséggel, hogy Alföldi még éveken át igazgató maradt a Fidesz kormányzása alatt is!

Na és kik voltak a nem ballib irányultságú színházigazgatók az MSZP-érában? Tessék sorolni!

Ez a hír Bangladesi nagyon fogja ám érdekelni. Pont, mint a zindex
Tessék már futkosni nemzetközileg néhány kört a ballib mediakhoz. Ha személyesen nem megy ott van KO. Tényleg, ő mit csinál? Közpénzen munkaidőben a dk-nak dolgozik?

Szia! Tényleg azt képzelik, hogy még vagy már a szocializmusban uralkodnak.

Eddig nem volt független a SzFE, most majd végre az lesz.

Gy. Német ténsasszony nevezzen már meg akár csak egy olyan szereplőt, akit nem a saját szimpatizánsaik köréből jelöltek ki pozícióra...

Picit hajaz ez a level Heller Agnesnek az MSZMP-hez írt bunbano levelehez.
Biztos, a veletlen muve.
Mindkettoben ott munkal a tehetetlenseg: ekkora zsenik ok es megsem hajlik meg elottuk automatikusan a zegesz vilag. Sot, meg nekik kellene itt hajladozni, jaj.

Jaj, kedves Bastya, kar belenk ez a magasroptu level. Mi ugysem ertjuk, ugysem ertekeljuk, esszel fel nem erjuk, kulturalisan nem izleljuk, maradhatott volna tehat ott a level, ahova tettek: az FB bugyraiban.
Hiaba akartok ti minket civilizalni, mi a bogatya es a palinka nepe vagyunk, egy kis arvalanyhajjal, hisz tudjatok. Ezenkívül, felul es belul sulyosan genetikai alattvalok is, ugyhogy ti lapogassatok csak tovabbra is vallat, legyetek buszkek magatokra es egymasra, mi mar igy szoktunk meg titeket. Ja es a lekezelo stilusotokat se feledjetek, hidz ez olyan, de olyan europai! Meg lenne valami: a fenyegetozes a la gyurcsany!
A Plato is az IFA-platora volt utalas, ugye, te kis torolmetszett demokrata?
Egy freudi elszolas, mi?
Jatszanad te a kulturlenyt, de olni tudnal, nemde?
Jobb lenne egy kicsit huteni inkabb a kedelyeket, abban tobb kultura van, nem gondolod?

Na most a tehetsegrol Gy. Nemeth nem beszelt. Az nem sokat jatszik az o ertekrendjukben. Nem is biztos, hogy a kulturfelelos holgy azt felismerne, o politikaira veszi a kulturat, azert van ott, ahol van. Es nem a kifinomult izleseert. A DK es a kultura - ez am a vicc.
A Szinmuveszetirol is Orban ellen kell tamadast intezni: haboruban hallgatnak a muzsak.
Mondta is volt valami szineszgyerek, hogy nehogy ok elinduljanak Orban ellen, mert akkor lesz vege itt a vilagnak.
Mit tudjuk mi, mit tudjuk mi...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés