Nógrádi György: Trump nehéz helyzetbe került a járvány miatt

2020. augusztus 1. 10:50
A szakértő szerint ugyanakkor Trump pozícióit erősíti a novemberi elnökválasztáson, hogy demokrata párti kihívója, Joe Biden alkalmatlan.

„Nehéz helyzetbe került Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvány miatt” – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Szavai szerint ugyanakkor Trump pozícióit erősíti a novemberi elnökválasztáson, hogy demokrata párti kihívója, Joe Biden alkalmatlan. A szakértő elmondta, az elmúlt három és fél évben Donald Trump rendkívül sikeres volt: az amerikai gazdaság jól szerepelt, s az ország egyértelműen a világ vezető hatalmaként tűnt fel például a katonai kiadások terén és a kutatás-fejlesztésben is. Ugyanakkor a koronavírus-járvány alatt 30 százalékkal esett vissza az Egyesült Államok GDP-je, így néhány hónap alatt kiélezetté vált a novemberi elnökválasztás. „Tehát Trump tényleg nehéz helyzetbe került, de a pozícióit minőségileg javítja az, hogy az ellenfele abszolút alkalmatlan” – fogalmazott Nógrádi György.

Megjegyezte, Biden 77 éves, és már előre bejelentették, hogy ha győz, csak egy ciklusra vállalja az elnökséget. Nógrádi György kitért arra is: nagyon nagy valószínűséggel nem halasztják el a járvány miatt a választást, de annak kimenetele jelenleg kétesélyes.

(MTI)

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A héten Biden megjelöli azt a niggert, aki elnök lesz, ha Biden nyerne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés