Felfüggesztette Göd polgármesterét a DK-LMP-Jobbik koalíció

2020. július 31. 14:24
Az ülésen jelen levő civilek kifogásolták, hogy Fülöp Zoltánra a gödi lakosság egy százaléka szavazott, mégis most átveszi a választott polgármester jogköreit.

Bekiabálásokkal teli, feszült hangulatú ülésen tárgyalta újra pénteken Göd város önkormányzata Balogh Csaba polgármester (Momentum) felfüggesztésére tett korábbi indítványt – írta a Népszava. A javaslatot az LMP, a DK és a Jobbik képviselői terjesztették be két hete, miután szélsőségesen megromlott a viszony a Fideszt ősszel leváltó koalícióban. Az akkori előterjesztés részeként fegyelmi vizsgálatot is indítottak Balogh Csabával szemben, amivel a polgármester eddigi intézkedéseit vizsgálják.

Mindkét javaslatot a Fidesz képviselői is támogatták, csak ennek köszönhetően jött létre a szükséges többség. A polgármester mellett szavaztak a Párbeszéd és a Momentum képviselői. Az újratárgyalásra azért került sor, mert Balogh megvétózta az első szavazást a felfüggesztésről, ugyanakkor ezt nem tette a fegyelmi vizsgálat esetében, mondván „nincs takargatni valója”.

„Szégyen!” – kiáltották a közgyűlés termét megtöltő civilek a szavazás eredményét látva. Balogh Csaba jogkörei két hétig – az előterjesztés értelmében – Fülöp Zoltán alpolgármesterhez (LMP) kerülnek, ez egybeesik a fegyelmi vizsgálat végével is.

Az ülés végig feszültségekkel teli volt. A szavazás előtt a polgármester szót kívánt adni a civileknek is, amire a vele szembekerült alpolgármesterek (Fülöp Zoltán és a DK-s Lőrincz László) frakciója módosítani akarta a szabályzatot, hogy erre ne kerülhessen sor. Ez meghatározta a felszólalások hangulatát, az indulatos felszólalásoknak pedig a legtöbb kritikát kapó Fülöp akart véget vetni ügyrendi javaslatával, ami csak olaj volt a tűzre.

Nem pozícióharcokat kell folytatni, hanem tenni az adóbevételekért, az erdőirtás ellen a véderdő telepítéséért” – mondta egy szót kapó lakos, aki bevallása szerint arra szavazott ősszel, hogy a Fidesz által oda vitt Samsung gyár miatti helyzetet rendezze az ellenzéki összefogás. Hozzátette, hogy „a Samsunggal együtt pokolba kívánja” azokat, akiknek a mostani helyzetet köszönhetik, utalva a politikai feszültségekre és a korábbi fideszes vezetés döntéseire egyaránt. 

Kifogásolták azt is, hogy Fülöp Zoltánra a gödi lakosság egy százaléka szavazott, mégis most átveszi a választott polgármester jogköreit. Fülöp Zoltán kérdésre sem kívánta elárulni, hogy a polgármester jogköreit átvéve mire készül a következő két hétben, milyen döntéseket kíván hozni, kiket akar leváltani pozíciójából vagy milyen gazdasági döntéseket hozna. A szavazás után zárt üléssel folytatódott a közgyűlés, a lakosok egy része a hivatal épülete mellett várt be több képviselőt, folytatva számonkérésüket.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fel kell oszlatni az egész társaságot Balogh Csabával együtt.
Aki a 28 éves, gödi előzmények nélküli "rendszerszervező" Baloghra szavazott az elgondolkozhat. De az is aki Gyurcsány csapatát támogatta.
Viszont ez, meg a budapesti tizedik hónapi tehetetlenkedés, az ígéretek be nem tartása, a hibás intézkedések is megmutatják hogy mi vár az országra egy ilyen koalició győzelme esetén
A FIDESZ sem állt a helyzet magaslatán, egy esetleges gödi új választásnál ambiciózus fiatalok kellennek a FIDESZ listájára, de nem ejtőernyősökből.
Egyébként Gödön B.Cs. nem érte el az 50 %-ot és a Mi Hazánk jelöltje kb. 10%-ot kapott.

Egy ellenzéki pártnak volt konkrét választási igérete, a Dobrev Kleinnek: káosz!

A civil felszólaló milyen naiv volt, amikor azt hitte, a ballib koalíció bármit is rendbe tud tenni:-)
A rendből hamar képes káoszt csinálni.

Nagyon sötét az a szöveg... igazi 444-es abszurd.

Nekem szimpatikus volt a Mi Hazánk, de ez inkább gondolat-kísérlet volt. Mindhárman fegyelmezetten leszavaztunk, nemtetszésünk fenntartásával a Fideszre. Polgárháborúban, bár egyelőre hideg, nem kísérletezünk.

Egyszer leírom, mik voltak az én sérelmeim az előző önkormányzattal kapcsolatban, de röviden talán az is számít, h. az alsó-felső Gödök érdekei nem okvetlenül azonosak, ez hiába egy város mostanában, még mindig két KÜLÖN település!

Talán a lényegesebbek:

-Alsógöd valaha nem akármilyen fürdő falucska volt, a nagyon szépen kiépített strandról le lehetett úszni akár a Fészekig. A visszafelé vezető utacskát, amin ember-emlékezet óta vissza lehetett sétálni a magas part derekán, beépítette a volt TSZ és önkormányzati jogász, feltehetőleg engedély nélkül, h. a telke, háza az álom-panorámát telibbe kapja. Ezzel a leúszás, mint lehetőség, megszűnt , máshogy meg nem lehet úszni. A fürdővárosnak annyi. Egy fideszes önkormányzatnak ebben lépni kellett volna, a rekonstrukció irányába, kostet was kostet.

-Az alsógödi temető szélső, pesti úttal párhuzamos sorának egy része a környékbeliek szemétlerakója lett, ezt magasabb kerítéssel kellett volna felszámolni, a jelenlegi szemét hálós helyett. Írásban jeleztük, h. a ránk eső cca. 10 m-t kifizetjük, az önkormányzat "csak" szervezze meg, mert egyénileg nem érezzük magunkat illetékesnek kerítést cserélhetni. Választ sem kaptunk, a fennálló állapotot többször jeleztük.

-A gödi strand NAGYON ápolatlan! Nincs öntözőrendszer, a fű kikopott, tenyész a gyom.

-A Gödök nagy területen fekszik, az egyedüli közlekedés Pestre a vasút. Vannak helyi buszjáratok, ezeknek NINCS megállója a vasút állomáson, az alsógödi, ami fájón hiányzik. Ott megy mellette a busz, NEM áll meg.

-Nem tud mindenki autóval ki és eljutni az állomásra, ez sík vidék, sokan bicikliznek. A felsőgödi egy kifejezetten nagy tároló, az alsógödi kisebb. Hiába kértük, nem volt hajlandó az önkormányzat a tárolókat kamerázni, ugyanakkor nagy összegű ingatlan vásárlásra volt pénz. A bicikliket meg lopták, ezzel azoknak az élete, akiknek sem a saját kocsi, sem a hosszú gyaloglás nem nagyon jött össze, kétszer is meggondolták a kimozdulást.

Nagyjából ennyi. Egészen szépen fizetünk házadót.

Akiktől ellopták a tárolóban a biciklit, azoknak az élete nyilván nehezebb lett. Mindegy. Szerintem van esély új választásra, aminek a fő akadálya, h. a jelenlegiek nem igazán lehetnek biztosak az ismételt győzelemben.

Volt még a fideszes időkben egy hihetetlenül dilettáns módon megszervezett veszélyes hulladék begyűjtés is. A szűk, homokos mellékutcákban több órát kellett a kocsikban dekkolni, míg a rossz háztartási gépeket le lehetett adni a tömött csomagtartókból. Jó forró nyári szombat de. volt. Bocsánatkérés, ígéret legközelebb esetleg háztól begyűjtésre, semmi.

Jó, mi biztosak voltunk abban, h. moslékék NEM lesznek jobbak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés