Nem blöff

2020. július 30. 14:57

Lánczi Tamás
Mozgástér blog
Nem gondoltam volna, hogy 2020 legjobb filmjét Guy Ritchie fogja szállítani.

„Nem gondoltam volna, hogy 2020 legjobb filmjét Guy Ritchie fogja szállítani. Persze szeretem a Blöfföt, meg a Ravasz, az Agy meg a két füstölgő puskacsövet, de hát azok már húsz éves filmek. Ezért amikor beültem a moziba, féltem, hogy valami lejárt szavatosságú, átcímkézett árut kapok. De nem.

A film pörög, nevettet, de ami a leglényegesebb, kiváló konzervatív lecke a 2020-ra végképp elhülyült nyugati elitnek. Igen, olyan időket élünk, amikor egy Guy Ritchietől kapja meg a jobboldali ember a napi betevőt.

A helyszín London: egy valaha volt birodalom fővárosa, amely már az amerikai, kínai, orosz, izraeli nagystílű bűnözők (arab valamiért nem jutott a filmbe) játszóterévé vált. Az elszegényedett és puha angol arisztokraták legfeljebb a történelmi díszletet biztosítják az idegeneknek. Főhősünk (Matthew McConaughey) is éppen készül belesüppedni az unalmas, gyenge nyugati ember életformájába: négyszázmillióért akarja eladni a drogbizniszét, hogy a vagyon mérsékelt, kispolgári élvezetének adhassa át magát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól látom Hugh Grant is részt vesz egy ennyire politikailag inkorrekt műben? Tán csak nem kiátkozták őt is a néger nácik?

Manapság Guy Ritchie azon kevesek egyike, aki tud mozit csinálni. Akinél beszélnek a képek, a fények, a zörejek, aki bevonja a nézőt a történetbe és a végén nem depisen jössz ki a teremből. Hibátlan, egy élmény minden pillanat.
Amikor az U.N.C.L.E emberében egy Trabant vívott meg egy Wartburggal majd a trabi ablaktekerője úgy nyikorgott, mint anno az enyémé, akkor sírva-nevetve rádöbbentem, hogy ez nem a hollywoodi szemét kategória, ez a fickó ez tud valamit, erre oda kell figyelni.
Ebben a filmben is szépen a helyére tesz dolgokat, csak úgy mellékesen, egy pörgős történetben, pl angol arisztokratáknak is jól odavág.
Figyelni kell rá.

Úriemberek (The Gentlemen).

Mondjuk tényleg furcsa, hogy a blogbejegyzésben nincs benne sem a film címe, sem valamiféle hivatkozás a film adatlapjára.

Ráadásul ahogy nézem, nem is most volt a premierje, hanem január végén. Mindegy, lehet, hogy a szerző most nézte meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés