Ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök

2020. július 15. 11:17
Az intézményi kör a későbbiekben változhat.

Az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat, adja hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A közlemény szerint a törvényjavaslat parlamenti vitája során abban minden párt egyetértett, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között nem tűrhető ennek semmilyen formája.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján az ősszel 491 állami fenntartású intézmény feladatellátási helyén indul el az iskolaőrség működése, ezek közül 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény, szerepel a dokumentumban.

Az intézmények nevét és címét az alábbi linken letölthető táblázat tartalmazza: https://www.kormany.hu/download/a/d9/d1000/Iskolaor_lista_%C3%9AJ.xlsx#!DocumentBrowse

Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben ezt kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe, zárul a tárca közleménye.

(MTI-OS)

(Fotó: A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola 2020. január 21-én. MTI/Komka Péter)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazad van. A tűzoltóságokat is szét kellene zavarni. A tüzeket ideológialiag magasan képzett szakemberek racionális érveléssel beszélnék le az értelmetlen pusztításról.

És attól megtanulnak viselkedni a cigány gyerekek? Akiket otthon erre nem tanítanak meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés