Házmesterterror Erzsébetvárosban

2020. július 13. 7:48

Puzsér Róbert
Hírklikk
A legjobb, ami Budapesttel az elmúlt harminc évben történt, az a bulinegyed.

„A Demszky Gábor vezetése alatt tengődő főváros húgyos, szennyes utcáinak foghíjtelkein kihajtottak a szabadság és a kultúra apró szigetei: a romkocsmák. Nem kellett hozzájuk állami támogatás, senki sem költött milliárdokat közpénzből – fantáziából, tettvágyból és kisvállalkozások kockázatából európai hírű és nívójú vígalmi negyed született.

Erre épült rá az Airbnb szolgáltatása, mely további tízezreknek biztosított megélhetést, Budapestet pedig Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tette. A mérleget nagy fordulatszámon pörgő GDP, tetemes mennyiségű adó s persze néhány nagyon kellemetlen járulékos veszteség képezte: megnőttek az albérletárak, az utcákon nagyobb lett a zaj, és több lett a hulladék, melyek megnehezítik az ott élők életét. Az óriási adóbevételből mégsem épültek állami bérlakások, utcai vécék, semmilyen program nem indult, amely javíthatta volna az ott élők körülményeit.

Most a szabadságpárti DK-s polgármester és a talán még szabadságpártibb momentumos alpolgármester populista csendrendeletükkel készen állnak a káposztát és a kecskét egyaránt felfalni, hogy a bulizókkal szemben ellenséges helyi nyugdíjasok rendpárti dühe mielőbb kielégüljön, s ezért a magasságos hivatalnak legyenek hálásak. Ki kezeli úgy a körömgombát, hogy tőből levágja a saját lábát?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyi, hogy az ingatlanját aranyárban adhatja el és vehet magának nyugodtabb környéken akár jobb lakást és még pénz is marad a zsebében. Ez persze az időseket, akik összenőttek a környékkel és nem akarnak költözni nem vigasztalja, de hosszabb távon nyilván a környék "szociális átrendeződéséhez" vezet.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. július 13. 11:51

Az éremnek több oldala van. Aki ott lakik, annak nyilvánvalóan elviselhetetlen tud lenni a zaj, s egyebek. A fővárosi turizmusban a legnagyobb forgalmat viszont ez generálta. Persze, jó lenne ha az angol fiatalok elegánsan felöltözve az Operában tolonganának, de ők nem ezért jönnek.

Ha megszűnik Budapest ezen "varázsa", akkor jönnek a kihalt éttermek, vendéglátóhelyek, üres repülők, a belvárosi lakások állaga pedig le fog pusztulni. Ma reggel beszélt erről egy szakember, egy ingatlanos, aki elmondta, hogy a lakáskiadók nagyon sok lepukkant belvárosi lakást újítottak fel, s ha ez az "iparág" megszűnik, akkor újból le fognak pusztulni.

Az meg édes, hogy évi 120 nap, plusz október és december végén teljes kiadási tilalom. vajon kinek az érdekeit szolgálja, kik kezében vannak a fővárosi szállodák?

A kiadók tábora is szórt, többségük középosztálybeli, jövedelem kiegészítést jelent, amiből próbálnak egy tisztes polgári életvitelt folytatni.

"2019..... The Economist: Budapest Európa legjobb úti célja.

De ne keseregjünk, a főpolgármester már dolgozik azon a turisztikai projekten, amely újra megtöltheti a luxus szállodáktól kezdve az Airbn lakásokat is. A főváros újra ragyogni fog. A terv része, hogy az angol fiatalok az esküvő előtti legénybúcsút ne a romkocsmákban, hanem kerékpáron, rolleren éljék meg, gyalogoljanak át a Lánchídon.

Igen, a bulinegyed és a lakóterület: egymással össze nem egyeztethető, de nem az a megoldás, hogy bezárjuk az egyiket vagy a másikat.
Viszont: a bulinegyedre is érvényesek az alapvető civilizációs szabályok, mindenekelőtt, ha már bulinegyed:
az itt buliztatók hozzanak létre - saját pénzükön biztonsági, egészségügyi, közegészségügyi szolgálatot.

A legjobb ami történhetett, hogy nem épültek állami bérlakások és utcai budik.

Budán lakom erdő mellett szabadon és kulturáltan. Van haverom aki meg pont a Gozsdu tetején vett ki kecót. Pontban 8h-kor lemegy viszkizni, csajozni.

Mindenki ott lakik, ahol akar, ahol tud.

Igaza van Puzsérnak!
Részegen éjjeli ordítozás nem csak a bulinegyedben van, és az tilos.
Legyen résen a rendőrség és csináljon rendet, akár büntetéssel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés