A kritikusaimnak köszönhetem a legjobb üzleteket

2020. július 6. 11:55

Tiborcz István
Portfolio
A legtöbbeknek nem az számít, hogy kit, mekkora összeggel előztek meg. Interjú.

Tehát a jelenleg hotel fejnehéz üzleti struktúrát át fogja alakítani, és igyekszik a jövőben a kockázatok minimalizálása érdekében diverzifikálni a portfólión. A lakás mellett esetleg iroda, retail, logisztika, egyéb szóba jöhet? Vagy marad a kis- és nagyléptékű szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás?

A beszélgetésből az már kiderülhetett, hogy én valóban hosszú távon hiszek a turizmusban, és ebben nem lesz változás. Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy elsősorban ingatlanok fejlesztésével foglalkozó vállalkozásként egyéb szegmensekben is gondolkozunk, ilyen például a rozsdaövezetek rehabilitációja. Nézzünk körül, mennyi leharcolt gyár- és irodaépület található a városban; ezekben nagyon komoly fantázia van. Üzletileg is, ám még ennél is fontosabbnak tartom az urbanisztikai szempontot. Ha a befektetők, természetesen a maguk hasznát keresve, segítenek abban, hogy ezek a területek a város vérkeringésébe visszakapcsolódjanak, azzal több komplex problémát is megoldanak.

Persze itt is szükséges a jól átgondolt koncepció. Én például mélyen hiszek az olyan komplex fejlesztésekben, amelyek fenntartható módon, amolyan mini városrészeket hoznak létre. Iroda, lakás, hotel, étterem, szolgáltatások – minden egy helyen, az emberek sétálnak, vagy akár biciklivel is járhatnak dolgozni, és ezáltal sokkal kevésbé terhelik a várost, a saját környezetüket. Ez egy sikeres, működő koncepció mindenütt a világon.

Akár Ön is szívesen beköltözne egy ilyen új városközpontba, ahol csak fel kell pattanni a biciklire és percek alatt, dugó és parkolóhely vadászat nélkül, bent lehet a munkahelyén, vagy a belvárosban?

Én valóban hiszek ezekben a komplex fejlesztésekben, és hiszem, hogy a vevők valóban nagyon vonzó élettereket találnak, ami fejlesztői oldalról azt jelenti, hogy piacképes kínálatot és terméket teremtünk.

Mi lesz a következő nagy dobás? Egy új fejlesztés, egy vásárlás, vagy az említett lakásalap? A régóta emlegetett külföldből lesz valami? Mely országokban nézelődik?

Igen, vannak külföldi terveink. Több országban – például Horvátország, Románia, vagy akár Spanyolország, Olaszország – is folyamatosan nézelődünk, és időről időre látunk jó lehetőségeket. Konkrétumok akár már az őszre várhatóak, igaz, a járvány azért lassított a folyamatokon.

A 100 leggazdagabb kiadványban legfiatalabbként idén is a 32. helyet szerezte meg. Reális-e a kiadvány vagyonbecslése?

Mint sokan mások én sem hiszek a rangsorokban! Nem ebben a szemléletben gondolkozom. Nem láthatok bele mások motivációjába, de azt gondolom, hogy a listán a legtöbbeknek nem az számít, hogy kit, mekkora összeggel előzött meg. Évente egyszer ezeket a listákat át lehet böngészni, de az év többi részén más hajtja az embereket. Rövid távon minden jó üzlet elégedettséggel tölthet el, de hosszabb távon csak az, ha azt érezhetem, hogy maradandó és meghatározó értéket teremtünk. Olyat, amivel hozzá tudunk járulni az épített környezetünk minőségéhez és jól működő, hatékony struktúrákat, üzleti infrastruktúrákat üzemeltetünk. Ebben hiszek leginkább.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végigolvastam az egész riportot. Egy értelmes ember korrekt, jövőbe mutató gondolatait olvastam.

Ez k..va jó!
Még jó, hogy nem a lölőt meg Simicskát hozta keményendolgozókisembernek...
Olvassátok ti is!
Selamat a talpnyalói álneve az ipsének.

"Az olyan, kemény melót felvállaló magyar vállalkozók meg, mint pl ez a legény is, továbbra is járjanak szerencsével :)))"

Coccothraustest és pumuklik urakat ezúton emlékeztetem arra, hogy modortalan reakciójuk után adósak maradtak a vej úr védelmében adatokkal szolgálni az Elios-botrány semmissé tételéről.
Kérem bátran idenyilatkozni mindőjüket!
Köszönöm!


@pumuklik


Na, akkor ezt részletezd, ha tudod!

pumuklik 2020. július 3. 11:11
@nick89

Az egész egy hazugság!
Coccothraustes 2020. július 3. 11:03
1
@nick89
Hazudsz, proli

Az Átlátszót a vej is beperelte az Elios-ügyről készült hosszú és jól adatolt cikk után, de aztán villámgyorsan vissza is vonta.
Idézet a cikkből:
Lassan elülnek a botrány hullámai a Tiborcz István cégének többmilliárdos bevételt hozó Elios-ügy körül, főhősünk vagyona pedig a polgári jog előírásainak is megfelelni látszó ingatlanbefektetések formájában halad a kifehéredés útján. Mielőtt végképp a feledés homálya borítaná be e sajátosan magyar eredeti tőkefelhalmozás történetét, szögezzük le: jó okunk van azt gondolni, hogy a miniszterelnök vejének vagyona az Elios Zrt. közvilágítás-korszerűsítési projektjei kapcsán a bűnszervezeti elkövetés jegyeit is magán hordozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények sorozata segítségével növekedett. Az pedig, hogy ezt a nyilvánvalónak látszó bűncselekményt nem derítették fel, és az elkövetők egyikét sem vonták felelősségre, kizárólag annak köszönhető, hogy a nyomozást végző Nemzeti Nyomozó Iroda szabotálta a nyomozást, az eljárást irányító és felügyelő Pest Megyei Főügyészség pedig asszisztált ehhez, ami nehezen minősíthető másnak, mint hivatali visszaélésnek és bűnpártolásnak. Az alábbi hosszú cikkben ezt a három állítást fogom igazolni
Azzal, hogy a kormány nem küldi ki az érintett számlákat Brüsszelbe, az Uniónak semmilyen további jogosítványa nem maradt az Elios-üggyel kapcsolatban, a végső szót tehát a magyar ügyészség mondhatta ki....

Tehetséges ez a srác. Kitűnő ötletei vannak.

Az a szomorú, hogy a Tiborcz a kelet-európai gazdagság-rangsorban az első 1000-be sem fér be.
És a többi magyar közül sincsenek sokan, talán 1-2.
ha lennének legalább 50-100-an, az ország is jóval előrébb tartana.
No, de azt a vonatot elvitte a spontán meg a nem spontán, de főként az ettássi privatizáció, ki, a távoli messzeséges, offsorbe, sőt, ba..., mind a 242 milliárd dollárját... Akkori - 1980-2010 - árakon.
És ezek sivítanak, ajvékolnak leghangosabban, Dobrev, DK, agyhalott kedvezményezett vörösprolik és a többi: Miért nem magasabbak a bérek Magyarországon?!

Nyugodj meg, ha vállalkozóként megbukik, az üthet vissza az apósra, mert akkor lehet azt mondani:
Hülye vőnek hülye apósa.
Ám, ha Tiborcz sikeres, - és főként szerény, korrekt vállalkozó - az emeli OV-t.

Tiborcz, - és családja - már a házassága előtt is gazdag vállalkozó volt.

Válaszok:
nick89 | 2020. július 6. 16:07

Ezt nem tartod jó ötletnek? Óriási üzleti befektetés.

https://index.hu/gazdasag/2020..

"ilyen például a rozsdaövezetek rehabilitációja. Nézzünk körül, mennyi leharcolt gyár- és irodaépület található a városban; ezekben nagyon komoly fantázia van."

Társadalmi felelősségvállalás
Mintegy 34 millió forintos adományt kapott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Tiborcz István meghatározó tulajdonában álló BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól, amelyből az alapítvány a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO - műtüdő) berendezést vásárol. Az adományozásról szóló támogatási szerződést 2019. augusztus 15-én írták alá az Alapítvány, illetve a BDPST Group képviselői.

A BDPST Group és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány együttműködése több évre nyúlik vissza.

Engem nem érdekel, hogy milyen áron, az érdekel, hogy meg is valósuljanak ezek a nagyra törő tervei.
Más is megcsinálhatta volna, más is kockáztathatta volna a vagyonát, miért nem tették?

Hát persze, hogy fedezet nélkül elkaszálnának.
Még nem gyűjtöttem fideszes és semmilyen kopogtatócédulákat és nem is fogok. Nem az én műfajom, bár értem, hogy miért írtad.

Erre ráhibáztál, egyáltalán nem értek hozzá, a piacgazdasághoz. Ez az ember nem csak ügyeskedik, hanem ügyes is.
Élhetne élete végéig, mint Marci Hevesen a millióiból, nem kéne egy gyufaszálat sem keresztbe raknia. Erre vágyik a legtöbb ember. Ötös Lottó, aztán "havaj"

Tiborc viszont dolgozik, figyel befektet.

Kekeke!
Perszepityu!

Gyurcsány és Orbán kéz a kézben eteti a sok bírkát, akik azt hiszik, hogy egymásnak halálos ellensége a két simlis politikus.

Csak a magyar határokon belül hasítanak ezek a NER-bizniszmenek.
Meg az Offsór-szigeteken.
Vajon miért?

Értem, tőled azért többet vártam.
Mert szerinted Orbán intézi Tiborcz ügyeit, onnan a nyeresége.
Hidd ezt.

"Voltak/vannak arra megfelelő emberek."
Nálatok, eszdéesznél, maszopnál így van, ez nem kérdés.
Ezért fogy el a pénz azonnal, mihelyt valahová beteszitek a lábatokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés