Orosz kampányfilm készült az örökbefogadó meleg párok ellen

2020. július 1. 14:11
A disztópikus videó egy olyan világot mutat be, ahol a melegek általi örökbefogadás lehetséges volna.

Egy nemrégiben megjelenő online hirdetés olyan jövő ábrázolásával támogatja a jelenleg zajló, alkotmánymódosításról szóló szavazásokat Oroszországban, ahol meleg párok gyermekeket fogadhatnak örökbe. Oroszország már hivatalosan is betiltotta a melegek örökbefogadását egyéb melegellenes törvények sokasága közepette – írta meg a The Moscow Times.

A videó egy képzelt örökbefogadást mutat be, ahol először az örökbefogadó apuka érkezik meg az új szüleire váró kisgyerekhez. A vélhetőleg állami intézmény női alkalmazottjai videót készítenek a nagy találkozásról, azonban a történet végére arcukra fagy a mosoly. „Ne búslakodj, most végre lesz egy igazi, teljes családod.” – mondja az apuka, miután bemutatta az „anyukát”. A kisfiú azonban nem tűnik túl boldognak.

Már múlt csütörtökön megkezdődött Oroszországban az országos szavazás az orosz alkotmány módosításáról. Ha elfogadják, Vlagyimir Putyin harmadszor is jelöltetheti magát (a jelenlegi szabályozás szerint két egymást követő ciklus után nem indulhat egy harmadikért), valamint konkrét állami szociális kötelezettségvállalási elemeket vezetnek be, és módosítanak a hatalmi ágak kölcsönös viszonyán is. A szavazást eredetileg április 22-én tartották volna meg, de a koronavírus miatt Putyin elnök elnapoltatta. Az új időpontot hivatalosan július 1-jére tűzte ki, de a választási és az egészségügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a torlódás és a fertőzésveszély csökkentése érdekében a voksolást hét napra húzzák szét, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett – írta meg az Index.

Összesen 268 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kurvajó. A melegpropaganda egyáltalán nem olyan magától értetődő dolog, 1) mint amilyennek az aktivistái beállítják, 2) hogy ne lenne helye ellenpropagandának.

Ha szabad pl. a Pride-reklám, miért nem lehetne szabad az ilyen ellen-reklám?

Történetesen van egy általános iskolai osztálytársam, akivel felnőtt korban vettem föl újra a kapcsolatot, mert hatodikos korában intézetbe került az alkoholista apja mellől. Azt írta, ez volt a legjobb dolog, ami vele gyermekkorában történt. Esélyt kapott az élettől, és most van egy egzisztenciája. Amúgy a Márki-Zay kampány lelkes támogatója, tehát elvtársad, szóval kicsit tényleg defektes lett.

A 10%-ot tényleg mondani szokták, csak ahogy látom, az "alkoholizmus" teljesen gumikategória. Nagyapám pl, aki naponta megivott 1 azaz 1 fröccsöt, amíg ki nem haltak mellőle a kocsmai haverjai, a napi rendszeresség miatt alkoholista volt. Pedig amikor úgy nagyjából egyedül maradt, simán abbahagyta. Már nem volt kedve lemenni a kocsmába...

De alkoholista az is, aki viszont havonta egyszer mattrészeg, de amúgy nem iszik.

Orvosilag nyilván nem tök alaptalanok ezek a besorolások, de azért társadalmilag talán másról van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés