Beyoncét azzal vádolják, hogy kihasználja a feketék kultúráját

2020. június 30. 11:44
Nem eléggé sokszínűen fekete a fekete énekesnő fekete aktivisták szerint.

Beyoncé, a világhírű fekete énekesnő bejelentette, július 31-én jön ki új vizuális albumával, ami a Black Is King címet viseli. 

Az Independent beszámol arról, hogy Beyoncé láthatóan afrikai motívumokra építette a produkciót, beleértve a táncokat és a ruhákat. 

De úgy tűnik, ez sok feketének nem tetszik: most azzal vádolják Beyoncét, hogy olyan narratívát képvisel, miszerint az afrikai kultúra nagyjából egységes a kontinensen, pedig 54 különböző országból áll.

Egy nigériai azt kérdezte: „Mi ez a Wakanda nonszensz?” – utalva a Fekete Párduc nevű szuperhősfilm képzeletbeli afrikai országára.

Mások amiatt panaszkodnak, hogy Beyoncé homogenizálja Afrikát, és ezzel a kontinens történelmének fontos elemeit törli el. Voltak, akik felszólították a fekete milliárdosokat, hogy olyan különböző történeteket, filmeket támogassanak, amelyek bemutatják a feketék diverzitását.

Végül a ♡︎ noxy ♡︎ nevű twitterezőt idézzük: „Beyoncénak abba kellene hagynia Afrika toposzként való használatát, hiszen amúgy sem jön ide turnézni”.

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy ki a fekete, azt én mondom meg.

"ami a Black Is King címet viseli"

Mi lenne, ha egy rémísztő képződmény kijönne egy "White Is King" című albummal?

Ha lehetnek ez egyenlők közt egyenlőbbek, miért ne lehetnének a feketék közt feketébbek?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés