Nem csodálom, hogy félnek és titkolóznak

2020. június 27. 18:29

Hadházy Ákos
Facebook
A lélegeztetőgépek beszerzése miatt emberek börtönbe fognak kerülni.

„A lélegeztetőgépek beszerzése miatt egészen biztosan börtönbe fognak emberek kerülni, nem csoda, hogy a kormány még saját törvényeit is felrúgva titkolózik.

Látszólag az országgyűlési képviselőknek joguk van információkat kérni a miniszterektől, ezért Káslernek feltettem néhány egyszerű kérdést: konkrétan milyen típusú gépeket vettünk, típusonként hányat és mennyiért. A »világszínvonalú egészségügy« vezetője egy Magyar Levente nevű államtitkárocskára bízta a »választ«, aki szerint viszont Szijjártó Péter a felelős, legalább ennyit megtudtunk. Mást nem, mert a pökhendi és hazug válasz szerint a parlamentben a miniszter már válaszolt ezekre a kérdésekre. Ezt természetesen nem tette (többek között pont ezért nem járok be és ezért hülyeség a többi kollégának bejárnia – fenntartják a látszatot és közben még így alázhatnak is bennünket).

Nem csodálom persze, hogy félnek és titkolóznak. Két elképesztő szám ugyanis kicsúszott a külügytől: 16000 gépet vettünk 300 milliárdért. Háromszor beütöttem a számológépbe, mert nem akartam elhinni: ez gépenként majdnem 19 millió forint!!! Ehhez tudni kell, hogy a járvány előtti egyik legnagyobb és legjobban dokumentált panama is a lélegeztetőgépek beszerzésével történt: az állam mondvacsinált okokkal elutasította az egyik csúcskategóriás gép ajánlatát 2,5 millióért és inkább háromszoros (kb 8,5 millió) áron vettek gépeket magyar csomagolócégektől (akik megveszik külföldön a gépet, becsomagolják és tripla áron eladják). Ez már a közbeszerzési döntőbizottságnak is sok volt, megsemmisítette a döntést. Ezt az EMMI bíróságon megtámadta, elvesztette, és ezért kiírta újra a beszerzést és akkor már »​​​​​​​csak« dupla áron, 4,8 millióért vásároltak.

De akkor sem 19 millióért! Ez majdnem tízszeres túlárazás, de akár százszoros is lehet, ha tudjuk: a vásárolt »​​​​​​​lélegeztetőgépek« közül nagyon sok van, ami egyszerűen nem is lélegeztetőgép, csak a horkolás (ún alvási apnoé) kezelésére szolgáló pár százezres ketyere. Ezért titkolóznak a legarcátlanabb módon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://qubit.hu/2020/03/17/ha..

Ezen a vonalon rikácsoltatok, nem is olyan régen.

Hogy ez a Hadházy mi mindenben "szakértő"!...

Szél is a diktatúra börtönében sínylődik már két éve.

Ugyebár.

Ahha, csúcskategóriás 2,5 millióért. A csúcskategóriásak 10000 euró felett kezdődnek, amikor LEHET ŐKET KAPNI!

Kereslet-kínálat.... az árat mindig a piac szabályozza.
Utólag könnyű okoskodni.
Hadházy úr mennyi készüléket szerzett be az országnak? Nem emlékszem, hogy külföldi kapcsolatai bevetésével közreműködött volna.
Kibicnek kuss.

Beszerzés miatt? 148 millió áldozat miatt mikor számoltatod el a kommunista elvtársaidat?

Nem jár be a munkahelyére, de a fiút felveszi. Egyébként meg az ország főtarhálója.

Villanykörte is pont olyan jó, sőt! Most már elég régen nem stoppolok, de valaha nagyon szépen tudtam, még szerettem is, megvolt hozzá a türelmem.

Rongyosba járni szégyen, foltozottban nem.

A lélegeztetőgépek számosságáról ideje lenne visszaállni a CT és MR számosságra!

"Nekem ne vigyorogj itt bazmeg, mert pofán baszlak!" LMP összejövetel..

A qubit.hu ( lánykori neve 444.soros) március elején szoftvermérnökkel kiszámolta exponenciálisan, hogy április elejére már kevés lesz a 2 ezer meglévő lélegeztetőgép. Szocionista Ildikó mértéken.

Aki picit jártas az exponenciális felfutásban, az tudja, hogy logaritmikusan nézve 2 ezer, 10 ezer és 16 ezer közt semmi nagyságrendi különbség nincs. Detti nem matematikus - tőle tudjuk - de ez a szarházy sem.

A Hospice Ház kell, de azért elgondolkodtató, h. vajon kinek mekkora esélye van bekerülni? Ha ez nagyon kevesek végső állomásának az emberbaráttá tételét szolgálhatja csak, akkor nem összehasonlítási alap. Az utcáról, zárójelentéssel biztos elég esélytelen a bejutás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés