A Haladás szobrát is ledöntötték Wisconsinban

2020. június 24. 16:38
Többek között az amerikai Wisconsin állam „Haladás” mottóját jelképező szobor is áldozatául esett a szobordöntögetőknek. A wisconsini zavargók megvertek egy magát „meleg, progresszív demokratának” nevező szenátort is, mert fotózta őket.

Az Egyesült Államok északi részén fekvő Wisconsin állam mottója a „Haladás”. Az ezt jelképező szobor az állam törvényhozási épülete előtt áll, eredetileg egy szobrásznő tervezte a 19. század végén. A zavargók most ledöntötték a progressziót jelképező szobrot is.

A wisconsini törvényhozás épülete előtti zavargások sérültje lett Tim Carpenter, az állam egyik demokrata szenátora. A politikus fotókat készített a zavargókról, akik erre rátámadtak és megverték őt. Carpenter nem sokkal később összeesett és mentőt kellett hívni hozzá.

A demokrata politikus a sajtónak később úgy nyilatkozott: „Nem tudom, mi történt. Csak annyit csináltam, hogy megálltam és készítettem egy fotót. Ezután öt-hat ütést kaptam, fejbe is rúgtak. Ennek már véget kell vetni, mielőtt valakit megölnek. Szomorú dolog, mert az ő oldalukon állok, a békés tüntetések mellett. Egy meleg, progresszív demokrata szenátor vagyok, aki 36 éve szolgál a törvényhozásban”.

Carpenter megosztott egy videót is arról, ahogy a tüntetők elkezdenek feléje rohanni és ütlegelni őt.

 

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ennek már véget kell vetni, mielőtt valakit megölnek."

Jellemző, hogy csak akkor akarnak véget vetni ennek, amikor már a saját bőrükre megy ki a játék. Hogy rohadnátok el a pokolban.

Ha a cigányok ölik egymást, ne menjen oda fehér ember, mert még az is belerúg, akit meg akart védeni.

a békés tüntetők oldalán áll, akik félholtra verték nagy békességükben.
és most hirtelen véget akar vetni ennek, mert előbb utóbb meghal valaki. mármint közülük, meleg, progresszív demokraták közül. mert az eddigi 50 ember halála úgy látszik annyira azért nem izgatta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés