Rabosították a mentősöket

2020. június 19. 7:50
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel kapcsolatban hallgatott ki két gyanúsítottat.

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a mentőszolgálat két munkatársát, a január végén, Csenyétén történt esettel kapcsolatban, írta meg az index.hu. Egy beteg  férfihoz hívtak mentőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluba, de a mentőautó nem bent be a településre, amíg nem érkezett meg a rendőri biztosítás. Azt mondták, azért volt erre szükség, mert munkatársaikat telefonon megfenyegették. A község lakói, akik tagadják, hogy bárkit megfenyegettek volna, maguk vitték ki a segítségre szoruló férfit, akinek végül nem tudták megmenteni az életét.

Az RTL értesülései szerint rabosítottak két mentőst, aki a helyszínen volt az eseménykor. A csütörtök esti híradó riportja szerint a rendőrség annyit volt hajlandó elmondani, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel hallgattak ki két gyanúsítottat, de a nyomozára való tekintettel több információt nem osztottak meg. A csatorna kereste a mentősöket is, akik fenntartják korábbi közleményüket, és  a nyomozásra való tekintettel azt nem egészítik ki.

(index.hu, RTL)

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mentősök lives matter.

Szokásos büntetőeljárás. A "rabosítás" nem azt jelenti, hogy becsukják őket, hanem hogy fénykép + ujjlenyomat bekerül a bűnügyi nyilvántartásba. Ha ártatlannak bizonyulnak, ezeket az adatokat törlik.

"Bunkó B. v. vér. • 15 órája
A riport végén elhangzott: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.
Btk165. nemtalálomaparagrafuskaraktert (2)b szerint minősülő (mert megdöglött a páciens), azaz 1-5 év börtön.
Azt mondjuk nem értem, miért számít gondatlan veszélyeztetésnek a mentő megérkezésének az elmaradása, ha az a saját testi épségük megóvásának érdekében történik. Tudtommal csak a fegyveres testületek tagjai tesznek esküt azzal a szöveggel, hogy "a Magyar Köztársaság társadalmi rendjét blablabla akár az életem árán is megvédem"."

"István K. B. Bugsy • 2 órája
Én meg remélem, hogy eljut a bíróságra és országos botrány lesz. És precedens értékű bírói dőntés születik! Ezután cigány telepre cigány mentő menjen, cigánypénzből, cigányorvossal, vagy egyáltalán ne! Hozzák be ők! ;-)"

Én meg azt remélem, a magyarországi azonosítókra, szem szám kártya, lakhely-azonosító kártya, rákerül még egy rubrika, van rá hely:
Milyen nevelést kapott? aláhúzva ---keresztény---izraelita---ateista---nem kapott
Csak, hogy tisztázódjon, a büntetési költségeket melyik kisebbség fizeti.

Mindenekelőtt egészségügyi törvénymódosításnak kell tartalmaznia, kihirdetve minden településen, médiában:
A mentős mentését megelőzi a mentős biztonsága.
Tilos a mentőnek a személyzet biztonságát veszélyeztető hely megközelítése, illetve a közelben tartózkodása a biztonságát nem veszélyeztetheti...
Ilyen esetben meg kell várnia - a biztonságos távolság tartása mellett - míg a helyiek kettő embere a beteget a mentőhöz szállítják.
A beteget végső esetben rendőrségi segítséggel kell elválasztani a helyi lakosságtól, és a költségeket a családdal meg kell téríttetni, vagy ledolgoztatni közmunkával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés