Lányokat védtek

2020. június 5. 17:38

Bakó Júlia
Mérce.hu
A jobboldal kicsavarodott logikájában a férfiaknak kötelessége megvédeni a társaságukban lévő nőket a beszólásoktól.

„A jobboldal által felépített történet a Deák téri késelésről persze valójában nem a nőkről szól. A nőket magyarázatul használja a férfiak erőszakos viselkedésére, és a nők testét helyezi két, férfiakból álló csoport közötti konfliktus középpontjába. Miközben az igazi fehér férfi eszményével szemben kijelöli (és annak alárendeli) a megvédendő, gyenge női áldozat és a rossz, »barna« férfi szerepét is.

A jobboldal kicsavarodott logikájában a férfiaknak kötelessége megvédeni a társaságukban lévő nőket a beszólásoktól – különösen, ha a másik csoport tagjai más etnikumúak –, miközben feminácizzák, és más módokon kicsinylik le azokat a nőket, akik olyanokról beszélnek, hogy gyűlölik, ha utánuk szólnak az utcán vagy felemelik a szavukat az ellen, hogy szánalomraméltó, kettes személyi számúként hivatkozzanak rájuk. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy milyen könnyen huny szemet a jobboldal a nők elleni erőszak más, súlyosabb esetei fölött is.

A nőknek biztosan nem arra van szükségük, hogy férfiak védjék meg őket olyan (verbális) támadások ellen, amelyeket minden egyes nap elszenvednek fehér férfiaktól is. A nőknek nincs arra szüksége, hogy kifogásként és indokként állítsák be őket férfiak erőszakos viselkedésére. A nőknek nem arra van szüksége, hogy férfiak által megvédendő áldozatként legyenek feltüntetve. A nőknek nincs arra szükségük, hogy felhasználják őket egy olyan történetben, ami nem szól másról, mint etnikai kisebbségek elleni uszításról.

A nőknek arra van szüksége, hogy ne bántalmazzák és öljék meg őket napi szinten férfiak. Hogy a magyar kormány tagjai ne tegyenek napi rendszerességgel nőellenes nyilatkozatokat. A nőknek arra van szüksége, hogy felülvizsgáljuk azokat a gender(!!) szerepeket, amelyek őket gyereknevelésre és házimunkára teremtett, férfiaknak alárendelt, gyenge emberekként állítják be, és amelyek a férfiakat erőszakos viselkedésmódokra szocializálják. A nőknek arra lett volna szükségük, hogy ratifikáljuk az Isztambuli Egyezményt, hogy a magyar kormány és a jobboldal az őket érő erőszakot komolyan vegye, és rendszerszintű problémaként értelmezze és kezelje.

Lányokat nem így kell védeni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ősi társadalmi szokás! A Férfi ( már ha az), megvédi a Nőt(már ha az).

Hát kisanyám, te egy bomlott agyú liba vagy. Ez biztos. De arra kíváncsi volnék, hogy egyáltalán tudod-e, hogy hazudsz, vagy az elmebetegség már teljesen elhatalmasodott rajtad?

Bakó Júliának pedig nem dolga megmondani, hogy mi a jó "a nőknek". Nem hatalmazta fel erre a többi nő. Majd minden egyes nő eldönti és elmondja, hogy mi a jó neki: megvédjék-e őt a férfiak a beszólásoktól vagy ne, a gyermeknevelő és házimunka szerep vagy más, stb. Mert tetszik tudni, az egyik nőnek ez a jó, a másiknak pedig az. És a 'jobboldal' azt képviseli, hogy minden nő szabadon választhasson, neki mi a jó és hogy akar élni. Ellentétben a 'baloldallal', amelyik rá akarja kényszeríteni minden nőre az ő 'felszabadítási' teóriáját.

És tessék már egyszer előbb Iszlámiában próbálkozni a nők felszabadításával. Olyan jó lenne hallani, hogy egyszer fel tetszenék szólítani a mohamedán államokat, hogy biztosítsák a nők emberi és szabadságjogait.

"A jobboldali médiában és nyilvánosságban hamar elterjedt, hogy a késelés elkövetője roma származású volt. Bár azóta kiderült, hogy ez nem igaz..."

Kiderült? Nem hallottam erről semmit, ellenben a fickó facebook oldaláról jópár "cigánykodós" beszólogatást beidéztek.

A nőknek arra van szüksége, hogy ne bántalmazzák és öljék meg őket napi szinten férfiak.
Napi szinten megölik??
Engem meg békává változtatott.
De már elmúlt.

ez az a remiszto kepzodmeny amit a nepnyelv ugy hiv: baszatlan picsa

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés