Pórul járnak az Apple boltjait kifosztók

2020. június 3. 14:40
A cég olyan szoftvereket telepített az eszközeire, amely azonnal letiltja azt, ha illetéktelenül viszik el a boltból.

Az Egyesült Államokban a George Floyd halála miatt kitört tüntetések sok helyen zavargásba csaptak át, és a fosztogatók az Apple boltjait sem kímélték. Ezekből az üzletekből rengeteg IPhone-t és IPadet vittek el a tolvajok, de csak addig örülhettek a zsákmányuknak, amíg be nem kapcsolták a készüléket. A Forbes cikke rámutat, hogy az Apple az elmúlt években rengeteg biztonsági intézkedést tett azért, hogy az esetlegesen ellopott készülékeket a tolvajok ne tudják használni. A cég olyan szoftvereket telepített az eszközeire, amely azonnal letiltja azt, ha illetéktelenül viszik el a boltból. 

 

 

A Twitterre több olyan kép is felkerült, amelyen ilyen lopott készülékek láthatóak. A telefon a bekapcsolás után automatikusan közli, hogy vigye vissza a tolvaj az üzletbe, másrészről pedig felhívja az illető figyelmét arra, hogy az eszközön nyomkövető van, a hatóságokat pedig értesítették a lopásról.

Kép forrása: Business Insider

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előítéletesek.

Ez azért tetszik, mert amikor vkitől ellopták a mobilját, akkor meg semmit nem tudott tenni az Apple, pedig minden adat a birtokában volt.

"Kiszalad a boltból, hóna alatt és a kezeiben a lopott cucc, és beszáll az autójába, majd elhajt.
Akkor most mi is a pálya a demokrácia (?) hazájában?"

Az egész képet kell figyelni, nemcsak annak egy kis szeletét. A médiák gyakran szeretnek mazsolázni, hogy az emberek jobban felkapják a fejüket. Nemcsak zavargások vannak, hanem sok ezres békés tüntetések is, ahol fehérek feketékkel együtt tüntetnek a rendőri brutalitás ellen. Nem egy, hanem sok amerikai városban.

cellainformáció mindig lesz. Plusz: Google = Android. Apple = iOS. Google és FB nélkül is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés