Képzeljétek itt is van igazságtalanság ám

2020. június 3. 11:27

Jámbor András
Facebook
Múlt héten például egy kegyeleti megemlékezésen a cigányság ellen uszító szövegeket kántáltak!

„Kedves Katinka Hosszu, kedves Timea Vajna, kedves további celebek és hírességek akik most lecserélitek a borítóképeteket feketére! Látom lecseréltétek a borítóképeteket, hogy így vállaljatok szolidaritást az amerikai fekete közösséget ért rasszizmus ellen. Látom, hogy kiálltok az igazságtalanság és a kizsákmányolás ellen, a gyengék védelmében. Helyes dolog ez. De lenne még pár feladat!

Tudjátok van ez a Magyarország nevű hely. Tudom ismeritek, mert itt éltek. Képzeljétek itt is vannak igazságtalanság ám, van rasszizmus és kizsákmányolás is, meg vannak gyengék is! Nem tudom mennyire követitek a híreket, de múlt héten például egy kegyeleti megemlékezésen a cigányság ellen uszító szövegeket kántáltak! De mondok mást, képzeljétek az ország számos helyén vannak a rendőrségnek olyan tagjai (és nyilván a többség tisztességes is itt is), akik direkt utaznak a cigányokra.

Nem tudom ismeritek-e azt a történetet, amikor egy kis faluban kb direkt a cigányokra utaztak a rendőrök, fehéreket nem bírságoltak azért, amiért cigányokat?
(https://index.hu/belfold/2012/04/26/nincs_csengo_huszezer/)
Vagy azt a történetet amikor az elejtett zsebkendő miatt bírságolták 50 ezer forintra a cigány férfit?
Vagy esetleg ha halottatok arról, hogy 10 éve egy terrorszervezet tagjai módszeresen gyilkolták a cigányokat, nem tudom ismeritek-e azt a sztorit, hogy az egyik első ilyen esetnél Tatárszentgyörgyön amikor kimentek a rendőrök, a Molotov-koktélos támadásra azt mondták, hogy biztos az áramvezetékben volt hiba, a sörétes fegyver nyomaira pedig azt, hogy a gerendából kíáló szögek okozták, a helyszínt pedig összehugyozták a rendőrök?
(https://hu.wikipedia.org/…/2009-es_tat%C3%A1rszentgy%C3%B6r…)

De oké hagyjuk is a cigányokat. Nem tudom tudjátok-e, hogy az elmúlt hetekben több tízezer, ha nem százezer magyar vesztette el az állását, akik nem kapnak segítséget az államtól? Nem tudom, hogy tudjátok-e, a kormány úgy módosítja a munkaidőkeret kitolásának hosszát két évre, hogy a gyári melósokat, a bolti eladókat berendelhetik akár hetekig is, hogy heti 6 napban dolgozzanak, ha a termelés ezt megkívánja? Vagy arról hallottatok, hogy az egészségügyi dolgozók egy része akik most a járványban dolgoztak kevesebbet vihettek haza mint előtte, mert eltíltották őket a másodállástól, és nem fizetik ki nekik a Covid pótlékot?

Tehát izé, nem tudom hogy ebben az országban éltek-e? Mert egyébként dicsérendő, ha kiálltok az elnyomás ellen, csak nekem kicsit álságos amikor ezt egy olyan ügyben teszitek amiben semmi tétje nincs a kiállásotoknak, olyan ügyekben meg ami a ti rajongóitok életéről szól, nem politizáltok, mert a politika mocskos dolog, meg mert akkor nem jönne a lové.

Úgyhogy elég király lenne, ha nem csak lecserélnétek a borítóképeteket, hogy egy USA-ban történt tragédia kapcsán kiálljatok a kizsákmányolás ellen, hanem ha konkrétan Magyarországon használnátok a befolyásotokat, és a népszerűségetek arra, hogy a honfitársaitoknak, akik speciel a rajongóitok jobb legyen!

#CigányLivesMatter #MunkásLivesMatter”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg van. Például az, hogy ilyen megélhetési újságírók és jogvédők büntetlenül vádolhatnak egy nemzetet rasszizmussal, és büntetlenül uszíthatnak a többségi társadalom ellen politikai haszonszerzés céljából. Aljas indíték, nyereségvágy, folytatólagos elkövetés.

Válaszok:
pollip | 2020. június 3. 14:29

Ahogyan a Jobbikot Fletó irányítja, ugyanúgy feltételezhető, hogy a Mi Hazánk is az ő embereiből áll.

Ráadásul hülyének nézi azokat, akiket megszólít. Gergő csicskasa.
Nem fuggetlenobjektiv.

Van igazságtalanság. Miért akarnak a cigányok meglopni, ha a szülő-kerületembe megyek?

Gergő lakajmediaja:-) Jámbor, Bánó, Kálmán...+ a kerületekben......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés