Párbeszéd: Csütörtökön országszerte tartsanak egyperces néma megemlékezést!

2020. június 2. 16:25
A nemzeti összetartozás bizottsága egyhangúan támogatta a Párbeszéd javaslatát.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, csütörtök délután fél ötkor, Magyarországon mindenütt tartsanak egyperces néma megemlékezést. „Az indítványt a nemzeti összetartozás bizottsága egyhangúan támogatta” – jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese.

Kocsis-Cake Olivio keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a trianoni döntés miatt több millió magyar került másik ország fennhatósága alá, Magyarország gyönyörű területeket veszített el, az iparának és a mezőgazdaságának a nagy részével együtt.„Magyarországon kevés ügyben van nemzeti konszenzus, abban azonban a magyar társadalom többsége és az összes parlamenti párt is egyetért, hogy Trianon egy borzasztó tragédia volt” – mondta a politikus. „Nem a múltban kell keresni a megoldást, hanem azt kell kitalálni, hogy hogyan tudunk újra közösen együtt dolgozni egy szebb jövőért Magyarországon és határokon túl, a külhoni magyarokkal együtt” – jelentette ki a képviselő. „Erre az egyik legjobb lehetőség egy olyan erős, egységes EU, ahol eltűnnek a határok” – tette hozzá.

„A Párbeszéd szerint a trianoni évfordulót úgy lehet meghaladni, ha a környező országokkal is együttműködünk, ha békében élünk velük és nem azt az üzenetet közvetítjük, hogy revízióra készülünk” – szögezte le. Egyúttal azonban hangsúlyozta, minden egyes országnak meg kell becsülnie az ott élő magyar kisebbséget és biztosítania kell az emberi jogaikat. A politikus végül bejelentette, hogy június 4-én online konferenciát tartanak, illetve faültetéssel emlékeznek meg az évfordulóról.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem némán! A harangok fognak zúgni!!!!!!!

Szerintem a két kezdeményezés kiegészíti és erősíti egymást. Forgalom leállítása/harangok és elnémult rádió/TV/+Himnusz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés