Washington visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát a kínai jogsértés miatt

2020. május 29. 22:06
Emellett Donald Trump bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felfüggeszti a kínai állampolgárok amerikai beutazásának engedélyezését.

Az Egyesült Államok visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát a terület autonómiájára vonatkozó kínai jogsértés miatt – jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

Az elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tett nyilatkozatában közölte: Kína megsértette a Hongkongra vonatkozó brit-kínai kétoldalú nyilatkozatban foglaltakat, amelyek a többi között kötelezik Pekinget Hongkong autonómiájának tiszteletben tartására. Hangsúlyozta: „tragédia” az egész világ számára a Hongkongban bevezetendő kínai nemzetbiztonsági törvény.

Trump bejelentette: az amerikai kormányzat felfüggeszti kínai állampolgárok amerikai beutazásának engedélyezését, mert – mint mondta – lehetséges biztonsági „kockázatot” jelentenek az Egyesült Államok számára.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Várható volt, hogy Hongkongot mindkét oldalról beáldozzák. Így teljesen megsemmisülhet a város gazdasága. De az igazán nagy harc Tajvanért lesz, amely sokkal fontosabb a high-tech ipara miatt.

Tajvan katonai szempontból is jól jönne Kínának, kijjebb tudni a tengeri határukat, de ez elhanyagolható Tajvan gazdasági jelentősége mellett, ha most leállna Tajvan, akkor a számítástechnikai berendezések gyártása leállna olyan 3-5 évre alkatrészhiány miatt. És gondolom, a tajvaniak világossá tették, hogy egy kínai invázió eseté az összes gyárukat felrobbantanák, ezzel megszüntetve az okot, amiért odamennének (sőt, az ő gazdaságuk is a földbe állna egy időre)
Az amerikaiak már nem tudnák megvédeni Tajvant, a repülőgéphordozók ellen működne a több ezer interkontintális-ballisztikus rakéta kilövése, sima robbanófejjel is. Kínának nincs olyan csapásmérő hadereje, amelyikkel a világon bárhol ott tud lenni, mint az amerikaiaknak, de a saját partvidékén már képes a hegemóniára, és igyekszik folyamatosan terjeszkedni.

Szuverén maffiaállam 2020. május 30. 0:53
6
Helyes, Kínát móresre kell tanítani! Trump elnök úr ebben (is) számíthat Don Vittorio teljeskörű támogatására!

Don Vittorio beépult ember
A kínaiak végbelébe épült be.
Onnan harcol a bevándorlás ellen az ország újraiparosításáér'

Processzorokat, memóriamodulokat, képernyőpaneleket is gyártanak ott, úgy a globális piac fele-harmada közt. Egy ilyen gyárat felépíteni, és a termelést felfuttatni három-öt év plusz rengeteg pénz, addig a globális piac versengene a maradék termelés eredményének a megszerzéséért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés