Hamisnak minősítette Donald Trump bejegyzését a Twitter

2020. május 27. 8:58
A Twitter kapcsolódó linkekben jelezte, hogy az állítások hamisak, s az ellenőrzésükre sürgette a felhasználókat.

Először fordult elő, hogy a Twitter azt jelezte: Donald Trump amerikai elnök bejegyzése pontatlan. Trump erre azzal vádolta meg az internetes közösségi felület üzemeltetőjét, hogy beavatkozik az idei elnökválasztásba. A kaliforniai központú közösségi média kedden éjjel közölte, hogy Donald Trump két bejegyzése sem felel meg a valóságnak. Az elnök mindkét vitatott bejegyzést a novemberi elnökválasztásnak szentelte, s azt írta, hogy a levélben történő szavazás a választások „elcsalásához” vezethet, sőt az egyik bejegyzésben egyértelműen leszögezte, hogy a novemberi választásokon csalás lesz.

A Twitter kapcsolódó linkekben jelezte, hogy az állítások hamisak, s az ellenőrzésükre sürgette a felhasználókat. A linkek megnyitásával az olvasó részben a CNN hírtelevízió egyik riportját találta, amely arról szólt, hogy Trump állításai megalapozatlanok, részben pedig a Twitter rövid jelzéseit a pontatlanságokról. A médiavállalat figyelmeztető bejegyzése alig volt észlelhető, aztán Trump törölte is, de a politikával foglalkozó elemzők azonnal felfigyeltek rá.

A Twitter vezetését ugyanis éveken keresztül éles bírálattal illették az amerikai elnök bejegyzéseinek tartalma vagy stílusa miatt. A cég azonban mindig azzal vágott vissza a kritikákra, hogy Trump nem sértette meg a szolgáltató szabályzatát. Trump egy válaszbejegyzésben azzal vádolta meg a Jack Dorsey vezette médiavállalatot, hogy beavatkozik a 2020-as elnökválasztási folyamatba. „Azt mondják, hogy az én kijelentésem a levélben történő szavazásról, amely tömeges korrupcióhoz és csaláshoz vezet majd, nem pontos, és ezt a hamis híreket közlő CNN és az Amazon Washington Postjának tényellenőrzésére alapozzák” – írta az elnök, utalva egyben arra is, hogy a The Washington Post tulajdonosa az Amazon internetes kereskedő céget irányító nagyvállalkozó. Az elnök egy újabb rövid bejegyzésben még hozzáfűzte, hogy a Twitter „teljesen megfojtja a szólásszabadságot”, és ezt ő elnökként „nem fogja megengedni”.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lám csak, ugyanaz a Soros-hatás, amely Magyarországot - a Soros-Freedom House - alapján nem demokráciának nyilvánította, amely alapján 7-es cikkelyes eljárás indulhat Magyarország ellen...
MOst ugyanez a Soros-hatás Twitter-formában az USA elnöke ellen működik.
Valaki még mondja, hogy az összeesküvés-elmélet nem valós...
Ez nem összeesküvés, Soros neve alatt, ez: hideg polgárháború Magyarország ellen, és most az USA nemzetállam ellen, a nemzetek feletti, nem legitimált pénzerő részéről.
Ez hozta létre a FED-et, titkosan, 1913-ban, és két világháborút, számtalan helyi háború mellett...

Miről, te okádék?
Arról, hogy a levélszavazás a választási csalás melegágya?

Hadd döntse el mindenki, mit használ, ne te.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés